Languages

User login


blog de lluis.dalmau


Celebrem els 15 anys de guifi·net i la trobada anual SAX 2019

15 anys guifi.net / SAX2019Els dies 27, 28 i 29 de setembre entre Gurb i Vic s'han organitzat diferents actes.

El projecte guifi·net fa 15 anys que camina i des de la Fundació volem donar les gràcies i felicitar a totes aquelles persones que encara continuen a guifi·net o que n'han format part en algun moment!

La Directiva Directiva 2014/53/UE sobre comercialització d'equips radioelèctrics

La Directiva 2014/53/UE del Parlamento Europeu i del Consell, de 16 d'abril de 2014, relativa a l'armonización de les legislacions dels Estats membres sobre la comercialització d'equipos radioelèctrics.

Al preàmbul de la directiva es descriuen diverses consideracions:

(6) ... A fin de garantizar el uso eficiente del espectro radioeléctrico de manera que se eviten interferencias perjudiciales ...

Ampliació de la connexió al punt neutre CATNIX

Barcelona, 27 de novembre de 2015

La Fundació guifi.net ha ampliat la seva velocitat de connexió al punt neutre d'Intercanvi a Internet a Barcelona, CATNIX, a 2 Gbps, d'aquesta manera dupliquem la capacitat d'accés a aquest punt de l'àmbit territorial català.

Al CATNIX hi ha 26 integrants, dels quals dos tenen connexions a 10 Gbps (Anella Científica i Hurricane), 3 connexions a 2 Gbps (Jazztel, Orange i guifi.net) i la resta connexions d'1 Gbps o 100 Mbps.

Xarxa troncal existent

Mapa orientatiu de la xarxa troncal de fibra òptica catalana concessionada a xoc/mdiapro, hi falta molta informació però és el què hi ha publicat, esperem que amb la Llei de la Transparència aquestes infraestructures es facin més visibles pel bé de tots.

 

Activat el mòdul Drupal: Front Page

Hem instal·lat i activat el mòdul de Drupal Front Page, la funcionalitat d'aquest mòdul és senzilla, permet que els diferents usuaris de la web, tinguin una pantalla personalitzada. Això ho podem fer servir per mantenir la portada actual que és la que es mostra als usuaris amb rol 'No autenticat' i als usuaris autenticats, els mostra la pàgina d'inici.

L'objectiu de fer això és recuperar i donar visitibilitat al calendari, als fòrums i a les notícies de la portada, però, alhora, mantenir una pàgina pels usuaris que no coneixen guifi.net que els serveixi d'orientació, simple i amb dades bàsiques.

Aprovades les regles per a la Neutralitat d'Internet

La Comissió Fereal de Comunicacions d'EUA (FCC) ha aprovat les regles per garantir la Neutralitat d'Internet en un mercat lliure i obert, protegint la innovació i en igualtat de condicions, prohibint-se la 'priorització pagada' que demanaven els grans operadors d'Internet per cobrar als proveïdors de continguts per la circulació per la xarxa d'aquests de forma més ràpida. Amb aquestes regles, Internet es considera un bé d'utilitat pública, com l'aigua, l'electricitat, ...

Mala praxis d'un sapastre de tècnic de Telefónica

Avui és festa a Taradell, estava a casa treballant, quan he sentit que algú remenava a l'escala, no n'he fet cas. Però a mig matí he hagut de sortir i he vist que a l'escala hi havia un 'tècnic', millor dit, un sapastre de Telefónica que venia a instal·lar algun router a algun veí i estava remenant a l'armari de l'escala.

guifi.net nodes in Google Earth format

You can find here guifi.net nodes in kml format, you can open this file with Google Earth:

Compressed file with guifi.net nodes in kml format, December 2014

Los nodos de guifi.net para Google Earth

Me pidieron tener los nodos de guifi.net en formato kml para que los puedan abrir con el Google Earth, los publico aquí por si alguién los quiere ver:

Archivo comprimido con los nodos en formato kml, diciembre 2014

Els nodes de guifi.net pel Google Earth

M'han demanat poder tenir els nodes de guifi.net en format kml perquè els puguin obrir amb el Google Earth, aprofito per publicar-lo aquí per si algú el vol:

Arxiu comprimit amb els nodes en format kml, desembre 2014

I, el KML que genera guifi-earth, que aquest mostra també els enllaços, descripcions, estat i organitza tots els nodes en carpetes (per zones) per evitar que es bloquegi el Google Earth quan obres el KML gegantí.

Reunió Guifi.net a Gurb, 11/07/2014

Fa temps que no fem trobades generals a Osona, i el cas és que a més de que segurament ja toca, s'ha anat avançant molt en coses importants per estructurar el bon funcionament de guifi.net, sobretot amb l'entrada de la fibra, la consolidació d'activitats professionals a l'entorn de la xarxa i el coaching que vam rebre del Departament d'Empresa i Ocupació a través del programa EmprenSocial.

Fibra òptica guifi.net a Vic

S'ha completat el desplegament de la troncal de fibra òptica de guifi.net a Vic.

Són 2,9 Km de desplegament per canalitzacions en la trama urbana amb l’objectiu de ser una troncal important de la xarxa de comuns oberta, lliure i neutral guifi.net a Vic.

A partir d’aquest tram troncal s’iniciaran els desplegaments per connectar els edificis a la xarxa de fibra, per això s’organitzaran reunions amb les persones interessades dels carrers on es vagi a fer el desplegament.

Bellmunt, problemes de connectivitat

Hi ha problemes a Bellmunt, hi varen anar a fer una intervenció per millorar la connectivitat del superdone però hi ha 'danys colaterals':

- es van desmuntar dues sectorials a 2,4 GHz
- es va deixar una sectorial a 5 GHz sense connectar correctament el cablejat

Això ha provocat una desconnexió de diversos nodes.

Els qui hi van participar, aquest divendres, tenen programada una intervenció per corregir-ho.

Microdonaciones

Dona tan solo el equivalente a 1 café al mes y haz posible otro modelo de red.

guifi.net ya tiene su grupo en teaming!
Con solo 1 euro al mes harás posibles acciones que promueven el cambio en el modelo de red de acceso a Internet.

Microdonacions

Dóna tan sols l'equivalent a 1 cafè al mes i fes possible un altre model de xarxa.

guifi.net ja té el seu grup a Teaming!
Amb només 1 euro al mes pots fer possibles accions que promouen el canvi en el model de xarxa d'accés a Internet.

Contingut sindicat