Languages

User login


Proposta projecte CPD


Amb un company i amic, ahir a la tarda, vam estar comentant la possibilitat de muntar un CPD, degut als problemes per instal·lar-hi antenes al CATNIX que hem pogut observar als vostres comentaris, havíem pensat en muntar un CPD en el que poder tant allotjar equips, servidors, també crear un o varis nodes GUIFI i donar sortida a internet compartida i aixi poder obtenir ip´s publiques a través dels proveïdors contractats en aquest CPD i poder cursar trafic fins als equips del CATNIX.

Aixo es un comentari, potser algo esbojarrat, però davant d'una idea que podria tindre molt bona sortida i potencial per tots, tant en baixar costos en una bona sortida a internet o simplement un preu molt competitiu de housing, bon preu per unitat de rack.

Agrairia els vostres comentaris al respecte i em digues-hi-ho si algú li podria interessar aquest projecte o ho veieu una verdadera bogeria.

 

Salutacions,

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

El problema no es tan l'espai

El problema no es tan l'espai com la conectivitat.

La oferta habitual a un CPD per la conectivitat a Internet, no es l'oferta majorista si no una entre 50-150 vegades mes cara.

No entenc a que et refereixes amb lo del catnix, si aquest cpd no es una seu del catnix, no podrem conectarnos, i si no te una conectivitat d'1gb-10gb amb un datacenter on siguin els operadors majoristes no podrem sortir a Internet a un preu raonable.

Sobre IPs publiques, Guifi.net en te 2000 d'ipv4 i unes quantes mes ipv6, el problema es el transit a Internet.

És possible

Necessitaràs: un lloc, una connexió a guifi.net i a un operador. Si encaixes les peces, endavant.

Aclariment de la proposta

Aquesta proposta es bàsicament per si algú l'interesses ubicar equipament a un cpd, lògicament no seria a nivell professional,
però si s'intentaria tindre una alta disponibilitat, aixo seria lògicament reduint els costos considerablement, més d'un 50%,i
en cas de contractació d'internet amb un operador, doncs poder utilitzar aquesta connexió com a proxy per als usuaris.

El lloc el tinc, la connexió a guifi.net no seria cap problema, ja que disposo de visió directe amb algun que altre node, i
la part important seria cobrir costos amb els equips allotjats aquest cpd a canvi de disposar d'un ample de banda lineal amb
un operador, aquest cas es donaria sempre i quan el volum d'equips arribes a cobrir el cost de tal connexió.

Hi ha algú interessat en aquesta proposta?

em sembla interessant

veig q l'ultim post es de fa mes de un any pero si encara hi ha algu que vulgui parlar sobre el tema jo tinc algunes preguntes i idees. la part q mes m'interessa es la de crear un proxy amb sortida a internet de alta velocitat. no estic segur si pel que s'ha dit en els comentaris anteriors s'ha d'entendre que ubicar el servidor en el catnix no comporta un avantatge en el preu de la connexio a internet. si aixo es aixi potser podriem considerar ubicar el servidor en un datacenter d'alguna operadora q ens deixes muntar les antenes corresponents al exterior.

Preguntes? Idees? Endavant!

Si tens alguna necessitat d'aquest tipus o idees, si vols comentar-ho per aquí o enviam un e-mail.