Languages

User login


guifi.net signa un conveni amb la Generalitat per estendre fibra òptica en zones rurals


La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, la Fundació i2cat, i guifi.net han signat un conveni per fer un pilot per estendre l'anella industrial des del punt neutre (Catnix) a Girona, fins a les zones rurals a Gurb (Osona) on guifi.net ja fa funcionar fibra òptica.
L'objectiu d'aquest pilot és es assajar solucions tècniques i buscar formes de sostenibilitat per tal de portar connexions a internet amb xarxes de nova generació i de gran capacitat fins a Masies, Granges i Indústries de zones rurals on fins ara hi ha dificultats fins i tot amb l'ample de banda convencional.

Un mateix objectiu compartit: La Xarxa Oberta

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació té el projecte d'impulsar la xarxa oberta pel territori a Catalunya. Nosaltres fem el mateix amb les xarxes que construïm des de la societat civil. Això no s'ha de confondre amb dues xarxes obertes diferents: Entenem les xarxes obertes com aquelles que connecten entre elles formant una gran xarxa de xarxes independentment de la seva titularitat i qui les opera, i aquest pilot ha de servir per assajar solucions operatives i tècniques d'interconnexió sostenibles.
La xarxa oberta garanteix la màxima eficiència de qualsevol tipus d'infrastructura de telecomunicacions arreu del territori i sense discriminacions, per això valorem molt positivament la voluntat de la Generalitat d'impulsar-la i ens hi sumem. Aviat els ciutadans tindrem l'oportunitat democràtica d'escollir els nostres representants per la propera legislatura, esperem que llavors aquest compromís no només es mantingui, sinó que en la mesura que sigui possible, sigui encara més ferm i decidit.

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.
imatge de Tron

Per ho que m'ha semblat

Per ho que m'ha semblat entendre aquest pla es per extendre-ho per zones rurals, la pregunta es ¿I tots aquells barris de qualsevol poble als que no els hi arriba ningun tipus de adsl que? ¿A qui tenim de recurrir?

En el meu cas, fa un any tenia adsl i el senyors propietaris de la linea telefonica amb el pretexte de que l'anaven a millorar es van dedicar a tallar tot el cablejat deixan a barris sencers sense conexió.

A nosaltres qui ens fa arribar res, aixo si alhora de cobrarnos qualsevol tipus d'impost es cuan si que existim pasan a ser numeros que engreixen les comtes corrents de tots els organismes xupopteros.

Salutacions

P.D.:¿Es nota que estic cremat?

imatge de xcoma

Operadors de TIC nomès volen diners!!

 Jo visc en un poble de 200 habitants en el que l'ADSL arriba de manera deplorable SI ESTAS DE SORT!!!

peró tot i que ens trobem entre 6,5 km i 10 km de la central telefónica. Aquest comercials de Telefonica de España (ara movistar) nomès es preocupen per vendre't l'ADSL de 10 megas!! el més fort és que tu els hi has de dir "a mi no m'arriba l'ADSL"... i encara és mouen menos que per una barriada d'un poble!!

Et comprenc Tron!

per això ho fem ...

l'objectiu d'aquesta prova és demostrar la viabilitat d'un sistema alternatiu, en aquest cas som els interessats els que estirem la connexió (és el que hem fet en algunes cases de Gurb) i la portem fins a on es pugui interconnectar. El "guifi.net" "sensefils" va començar també així al 2.003/2.004 i mira on som ara.
Perquè s'enmtengui, a la opció"tradicional" que apunteu i que tots coneixem que és la d'esperar a que un operador faci el que se suposa que hauria de fer, però no sempre fa, hi hagi també la possibilitat de que l'usuari s'espabili directament, i així poc a poc anem fent xarxa fins a l'infinit.
En definitiva que sigui l'usuari, que al cap i a la fi és qui paga, com i en què s'inverteix, si prefereix seguir pagant a un operador tradicional, o prendre una via alternativa i prescindir d'intermediaris que no sempre posen valor afegit en el que fan, però si que cobren.

Només que ho fem uns quants, crec que fins i tot ajudarà a que algunes coses tan escandaloses com les que apunteu, deixin de passar i que s'hagin d'espabilar una mica més, nosaltres però animarem a que des de tots els pobles procureu que la linia sigui vostra i no pas de l'operador i és això el que volem demostrar que funiona i és viable.

si senyor

i com funcionarà el tema? què s'ha de fer per apuntar-se al projecte? ja està en marxa?

No crec que sigui possible passar fibra fins a cada casa, entenc que serà un sistema mixte, entre fibra i sense fils, oi?

 

La idea és fer arribar fins on l'usuari vulgui.

De fet la tirem els usuaris... Es cosa de l'usuari si arriba a casa seva amb fibra, o sensefils.
Ara s'està connectant això:
http://guifi.net/node/23504