Aquests darrers dies hem estat força actius amb diverses reunions(com sempre), però en aquest cas també a la Comissió Europea, i el Consell de la CMT. Encara ens queda pendent reunir-nos amb algun altre organisme, però voldria compartir els continguts que hem estat generant aquests dies, i és que es diferent del que veníem fent servir habitualment: En comptes d'explicar detalls tècnics, socials, de funcionament, etc., aquesta vegada es redueix a explicar com creiem que podem contribuir a ajudar en avançar cap a algun dels objectius de l'Agenda Digital Europea per al 2.020, i més específicament, tractant les propostes des d'una perspectiva de mercat i de competència.
De moment la reunió que personalment m'ha agradat més ha sigut la que acabem de tenir amb el Consell de la CMT. Ho dic perquè tot i que com molts ja sabreu fins ara hem mantingut diferències de criteri importants, hem pogut debatre amb ells el fons dels problemes que ens preocupen, i a més han escoltat amb atenció les nostres propostes. Em quedo amb alguns dels comentaris que han fet algun dels presents, com per exemple dir-nos que som molt "creatius" o que han trobat interessant com abordem aspectes socials. Si que però voldria aprofitar a tothom que independentment de la novetat o estranyesa que pugui causar el tipus de proposta que nosaltres fem des de guifi.net, no es qüestiona la nostra legitimitat en el que fem ni en com ho plantegem.
Bé, ja no m'enrotllo més. Aquí teniu les presentacions:
SAX!
Comments
Acrònim...
>> En format "pell de foca" (PDF). Una expressió que no coneixia... cada dia s'aprèn alguna cosa
Ramón, espero que no llegeixi massa gent aquest comentari, és la manera familiar i casolana en que descric aquest acrònim tècnic... i pel que veig s'enganxa i s'escampa (tots els de casa ho diuen) nomès faltaves tú esbombant-ho :-) aviam si algú encara es creurà que això és així, pq tothom ho diu :-)
Excel.lent noticia la que llegeixo. Doncs des de sempre, la gent parlant s'enten. Crec que heu donat una molt bona impressió.
&reu
Quin fart d'anar a explicar el model ens farem!
Hola Ramón,
Subcric el comentari de l'Andreu. Parlant la gent s'enten, si entre els que parlen hi ha cert substracte o background comú: certa idea comuna del que és la justícia social (i econòmica), l'interès general, el be comú, i "d'allò comú" a tothom. Sense entrar en definicions, que mai ens posarem d'acord a mesura que vulguem concretar-ho o operativitzar-ho!. Simplement que tots els interlocutors tinguin el mateix substracte cultural, aquell que s'origina a la Revolució Francesa (perdoneu la digresió sociològica), i "bona intenció". Que no sempre es dona.
Respecte la explicació a la presentació del model econòmic que traspua al radere de guifi.net em sembla senzillament espectacular, per concis i precis. I per fer adonar als politics, reguladors, empresaris i directius del sector que en aquest terreny tot és possible i, sobretot, tot està per inventar. I que no tot es pot fer sols a base de grans solucions privades pseudo-monopoliques en base a grans corporacions. Espero que ajudi a "obrir ulls".
Com sabem els que hem estudiat una mica els processos socials de canvi i innovació [2](parlem de processos no purament i estrictaments tecnològics) sabem perfectament que les grans innovacions surten (quasi) SEMPRE des dels marges del sistema, des de les minories innovadores, de la periferia. Tant a nivell social com a nivell econòmic. I, des de fa una dècada, també des de les multituds intel·ligents.En una paraula, des de petites empreses o petits projectes i comunitats. En una paraula. En llocs com Guifi.net!
En això, les empreses "instalades" quasi sempre estan en desavantatge [1] (que remonten via reapropiació de les innovacions o via compra de les startups que donen al clau, o el fitxatge dels gran innovadors). Precisament per això està triomfant la "Open Innovation", que no deixa de ser una estratègia empresarial de captació de la innovació allà on és abundant: a fora de l'empresa tot sovint!
I aquesta regla d'or es mes certa a Internet i les TICS, que per naturalesa genètica son tecnologies tremendament flexibles i plàstiques i, per tant, materia prima de primera categoria per innovar i crear, tant artisticament com socialment i empresarialment.
Es per tot això que si es que els MBAs no espatllen excessivament aquestes capacitats dels directius (crear i innovar) i la maquinaria de partit la dels responsables polítics --no sòn massa optimista en cap dels dos casos-- aviat algú ens tentarà amb cants de sirena. Al projecte i, se'ns dubte, a tu particularment també. Deixa'm confesar-te admiració pública per la teva (impresionant feina). Com la que tinc per tanta gent del projecte que poc a poc vaig coneixent "face to face" i colze a colze: Lluis, Roger, Eduard, Gil, Sebastian, Josep, Ricardo, i un llarguissim etcètera, de sdel primer a l'últim, que heu fet possible guifi.net. Que sols ens valoraran quan triuemfem "fora". Estamos en ello ;)..
Paraula de gurú d'anar per casa.
Al tiempo ;)
SAX!
[1] Sempre hi ha excepcions, pero la regla emsembla incontrovertible.
[2] Qui vulgui explorar-ho en la teoria social, des del punt d'anàlisi de la psicologia social, podeu llegir el capitol 6 delsegüent manual:
http://books.google.es/books?id=Pz8Hq9QSPsYC&pg=PA114&lpg=PA114&dq=psico...
Teories similars, que dieun el mateix amb diferents paraules, amb difernts conceptes, des de diferents tradicions disciplinars, les trobareu a les modernes teories de la innovació, a teories econòmiques, de gestió, etc... És una "cosmovisio", un "trend" de fons...
Ànim!!!
Ànims, que com es veu a les notícies a Europa ens juguem més del que sembla.
Aureli