Languages

User login


TarCaro


node8934 TarCaroTarCaro
zoneTaradellc/ SEVA 25
position (lat/lon)Lat:41.864595
Lon:2.283847
9 meters above the ground
available for mesh & statusNoWorking
graphs provided fromTake from parents

contact information

created by: mklcd at 22/05/2007 - 10:48pm · updated by: SIDEI at Wed, 07/12/2011 - 18:22

devices

device

typeipstatuslast availableunsolclic
TarCaroRd1radio10.138.170.132/26WorkingRouterOSv5.x
You are not allowed to update this node.

links (ap/client)

linked nodes (device)ipstatuskms.az.
TarCaroRd1 - TaradellTrCrRd1CPE0
127754-TarAnt (TarAntST2/TarAntAP52)10.138.170.132/10.138.170.129Working0.58476-E
Total: 0.584 kms.

Comments

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

Edito el nom del node

Edito el nom del node perquè aixi seguim tots una mica l'ordre ;)

SAlut!

Joan

Hola a tots! no puc connectar amb la guifi?

Hola !
Estic intentant connectar a Guifi.net , he seguit els passos peró no puc. Pot ser que el punt d'acces que faig servir no serveixi? Es un Bridge de Netear, ja he activat altres a amics,els tenien Linksys, i be funcionaven, peró a mi no em dona les ip's. ho e probat tot.
Si algú em pot dir que etic fen malament ?
Gràcies i fins aviat!

Em sembla que hi ha alguna cosa que no fas be :)

De fet no ta de donar les IP's, sino que es la base de dades de aquesta web que t'assignarà unes IP's que seran les que hauras de posar al Netgear.

Aquest trasto que tens, si pot treballar com a "client" hauria de funcionar, pero com que no es el "standard" que es fa anar, pot ser que et trobis limitat en algun aspecte o que no sigui facil la conexió amb el AP. Per això es recomana treballar amb els aparells que apareixen al desplegable (no perque algu hi tingui accions :)) per tal de facilitar la feina, configuració i seguiment de la conexió.

Si vols fer-ho rapid, un Linksys o un Buffalo i una antena externa direccional (molt important aixo, les omnidireccionals que porten els aparells, apart de ser de poc guany, embruten molt la freqüència aon treballen i perjudicaries als altres de la vora, a més a més que es possible que tu rebis bona senyal del AP però el AP no et rebi a tu i això el que farà es baixar molt el rendiment dels altres que ya estan conectats al AP).

Apa, salut!

Joan

Hola Joan!

Gràcies per respondrem.
Quan he dit que no em dona les Ip volia dir ,que el vostre servidor de DHCP no m'assignava cap IP.

El Bridge que tinc no puc canviar a client, l'estic fent servir per que el tenia i el volia aprofitar.
si el configuro per DHCP el vostre servidor m'assigna unes IP's, 10.138.32.234 , però en la pagina web de guifi en el meu perfil no apareig , surt 0.0.0.1 o 0.0.0.3
Crec que tindre que fer servir un altre punt d'acces.
Gràies per tot!

Hola Miquel!

De fet no es cap servidor de DHCP que asigna les IP's, sino una base de dades que es de fet tot el cor de Guifi.net.

SI aquest aparell no pot treballar com a "client", segur que pot treballar com a "AP" i el podràs reaprofitar per a donar-te cobertura a dins de casa teu per aixi poder fer servir el portàtil o la Wii o el que sigui ;).

Jo el que faria seria agafar un aparell dels "standarts" i aixi et serà més fàcil configurar-lo i més fàcil que, en cas que hi hagi problemes o t'encallis en algun lloc, la gent et pugui ajudar :).

Anims que ja casi ho tens!! ;)

Apa, salut!

Joan

Com puc incorporar un Firewall entre la Guifi.net i meva xarxa?

Hola !
Al final he aconseguit veure els voltres nodes fen ping.
He descovert que el Brige que tinc funciona i es connecta amb el Node de Taradell
Peró tinc que possar el meu ordinador en DHCP per poder connectar i fer ping.
Si configuro el Bridge amb les IP que que em dona la pagina WEB de la guifi.net no funciona i no surt cap grafica, tot i que estic connectat.
El que vui fer ara es possar un Firewall entre la Guifi.net i casa meva. peró quan el configuro en la pagina WEB de la Guifi.net no em dona els parametres de xarxa per configuirar, fins i tot he possat les dades que em doneu per el punt d'acces , només puc accedir si configuro el Firewall en NAT i DHCP automàtic, llavors si que funciona però la IP que agafa he vist que està reserbada per un node que està en procès i no vui molestar.
Em pot explicar com puc obtenir una IP per configurar el Firewall?
Una altre cosa sempre que intento obrir una pàgina si configuro el navegador amb algun dels vostres proxy's em demana una usuari i passsword, com funciona això?
Per sert està molt bé tot el sistema, he vist que teniu servidor i serveis en la xarxa , us felicitu!
Fins aviat !!!

Pas a pas

Aviam, el fet de configurar el Bridge en DHCP o amb IP's estàtiques hauria de fer que el firewall treballés igualment.

El que fa falta es que aquest teu bridge pugui treballar tal i com fan els linksys/buffalo's: amb una xarxa privada amb ip's de l'estil 192.168.x.y i amb una ip pública (en aquest cas 10.138.x.y) i un tallafocs entre aquestes 2 xarxes i fent servir NAT per tal de poder fer servir tants pc's com suporti el router a la xarxa privada i que tinguin sortida cap a la resta de la xarxa Guifi a través de la seva IP publica.

De fet, si et fixes, treballa igual que un router ADSL amb ip fixe, però en comptes de "desviar" el trànsit cap a el cable telefònic i d'aqui a la centraleta DSL, es canvia això per un enllaç via 2.4ghz fins a un Ap i a partir d'aqui els routers ja fan la seva feina.

I no només hi ha un servidor, hi ha varis i a cada poble n'hi ha de diferents: DNS, proxy's, WEB, ràdio, etc etc.

Tot el que s'acudeixi i sigui possible de implementar hi té capiguda a guifi.net.

Això si, si vols un consell, canvia el trasto que fas servir per conectar a guifi per un linksys o un Buffalo (amb aquest et servirà la mateixa antena perquè porten el mateix conector) i fes servir el Bridge o el AP que tinguis per repartir a dins de casa; configures una ruta estàtica del router de dins de casa cap al que fa la conexió cap a guifi i a correr. ET serà més fàcil configurar-lo (de fet configurar un linksys/buffalo es questio de pastejar-li un script que es genera quan crees la teva ràdio i l'enllaç anomenat UnSolClick) i si el dia que li passi algo es més fàcil trobar suport i configuració perquè qui més qui menys ya n'ha remenat algun.

Per cert, ja que ets de Taradell, aviam si fem pinya i aconseguim d'una punyetera vegada una sortida via proxy cap a internet o ens en financiem una els que estem aqui interesats i deixem de ser un poble "paràsit" ;). Hi ha projecte de fer moltes coses, però falta principalment una sortida cap a inet.

Apa, salut!

Joan

Tens molt mala connexió (-84)

si no millora, no nanirà bé

i he esbortrat un trasto que no es feia servir

Resposta

El trasto que has esborrat si que el feia servir, era casa meva , el que stà actiu es de casa el meu germà, no hi havia gràfiques per que no era ni un Linksys, ni un Bufalo, ni un Mikrotik, ni un NanoStation era un brig amb un tallafoc al darrea i tenia una VPN amb un altre node, En Joan Gaudes Ja ho sabia des de el primer dia.

La senyal ja se que es justa però puc conectar , no vui augmentar mes per que sinó amplifico masa el soroll d'altres adsl del voltant i perdo senyal, si veig que falla ja posarè fil a l'agulla

Ara jo tinc que tornar a refer el node que has esborrat i si puc possare que respongui els pings.

Si hi ha un grup ha taradell que portem la guifi , crec que s'ha d'informar abans de borrar el node, per que potser era alguna cosa especial.

Ja se que hi han connecions oportonistes ,per aixó cada vegada que trobo una li comento a en Joan Gaudes i ho solucionem

Fins aviat i tornaré a crear un node, el problema serà que hauré de connectar a una altre antena per que la que on estava ara deu ser plena i tindre mes mala senayl!

Gracies!

Fins aviat!

tAMA ACTULITZAT MALAMENT!

hOLA ALGÚ M'HA CANVIAT EL MEU NODE, TENIA DOS TRASTOS UN LINKSYS I UN NODE FET AMB UN BRIG QUE NO RESPOS PER QUE NO TENIA ACTIU ELS PINS, PERÓ ESTA OPERATIU, SIUSPLAU EL QUE L'A MODIFICAT, EM POT DIR PER QUE HO HA FET?, UN NODE ES EL MU DE CASA I L'ALTRE DEL MEU GERMÀ, MUE DESCONECTAT A MI.

eN JOAN gAUDES JA HO SABIA QUE HO TENIA AIXÍ, DES DES FA MES DE DOS ANYS, HE CREAT UN ALTRE LA SETMANA PASADA PER PODER AFEGIR EL MEU GERMAR!

eM PODEU COMENTAR PER QUE HEU TRET EL NODE QUE TENIA AFEGIT?

gRACIES?