Languages

User login


roger.baig's blog


Perafita's library in an annual report of the International Federation of Library Associations and Institutions

The International Federation of Library Associations and Institutions (https://www.ifla.org/about) is an organisation with more than 1,400 Members in over 140 countries around the world. Every year it Publishes the Trend report updates (https://trends.ifla.org/). This year, one of the four articles is about role that libraries can play in the implementation and development of community networks like guifi.net and it discusses the specific case of the public library of Perafita. The full report is available at https://trends.ifla.org/update-2018. The article on community networks and libraries is the last. I hope you enjoy it.

La biblioteca de Perafita en un anuari de la Federació internacional d'associacions de biblioteques i institucions

La Federació internacional d'associacions de biblioteques i institucions (International Federation of Library Associations and Institutions, https://www.ifla.org/about) és una organització que té més de 1.400 membres (els membres són o bé associacions de biblioteques o institucions professionals) de 140. Entre les activitats que desenvolupa hi ha l'actualització anual de l'Informe de tendències (Trend report, https://trends.ifla.org/). Un dels quatre articles que conté l'actualització d'enguany és sobre el rol que poden tenir les biblioteques en la implementació i creixement de les xarxes comunitàries com guifi.net i ho exemplifica amb el cas de la biblioteca de Perafita.

HUBS guanyador de la categoria "Future-proof and quality of service" dels "European Broadband Awards 2016"

Per segon any consecutiu, la Comissió Europea concedeix un dels Broadband Awards a xarxa comunitària, en aquest cas als companys de HUBS [1], pel seu projecte RemIX [2], en la categoria de "Future-proof and quality of service".

Aquest reconeixement s'afegeix al que ja va rebre guifi.net l'any passat en la categoria de "Innovative models of financing, business and investment". Per a nosaltres, que hagin concedit el guardó a una altra xarxa comunitària posa de relleu la transversalitat del moviment de les xarxes comunitàries, i que hagi estat en una altra categoria en prova la seva amplitud.

El projecte RemIX s’inspira en el sistema de PoPIX de guifi.net i va ser concebut durant la visita que ens va fer en William al SAX2015.

Segona convocatòria dels European Broadband Awards 2016

Per segon any consecutiu, la Comissió Europea convoca els European Broadband Awards 2016 (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/european-broadband-award-2016-race i fitxer adjunt). Hi ha temps fins al 15 de setembre per presentar candidatures a les seccions següents:

[RIFE] Resultat del procés de selecció de les propostes per al desplegament experimental

En resposta a la crida per al desplegament experimental en el marc del projecte europeu que vàrem fer a https://guifi.net/ca/RIFE_desplegament vàrem rebre un total de set propostes. La figura següent en mostra la distribució territorial.

El resultat de la votació del consorci del projecte RIFE, en la qual no hi va participar la Fundació, ha estat la presentada pel grup guifi·camp (vegeu el document  PDFadjunt).

Moltes gràcies a tots els que heu presentat les vostres propostes.

[RIFE] Subvenció per a desplegament experimental en el marc del projecte europeu

Logo RIFELa Fundació Privada per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral, guifi.net [1] (la Fundació) participa com a soci al projecte de recerca del Programa Horizon 2020 [2] de la Comissió Europea "architectuRe for an Internet For Everybody (RIFE)" [3], el qual té per objectiu dissenyar, desenvolupar i validar mitjançant experiments en entorns reals noves arquitectures d'Internet que ajudin a fer-la més inclusiva.

Dissemination slides

A personal generic set of the slides we are using using these days in the Foundation in our dissemination activities. We continue working, so the slides will keep evolving. Don't hesitate to leave a message for any question, comment, amendment, etc. Thanks.

v04.7 2016/09/30 latest version

v04.2 2016/05/16 deprecated

v04.1 2016/04/26 deprecated

v04 2016/04/14 deprecated

[Cloudy] Model de contracte per apadrinar un dispositiu de Clommunity

Contracte de cessió de dispositius integrats del projecte Clommunity

 

Nom i cognoms del receptor:

Node de guifi.net a on s'instal·la:

Identificador de l'equip:

usuari: cloudy

contrasenya:

contrasenya d'administrador (usuari root):

 

Llista de correu per a consultes i anuncis: https://llistes.guifi.net/sympa/info/cloudy-users

adreça de correu de subscripció (a omplir pel signant):

 

Pàgina web dels qüestionaris: http://moodle.cloudy.community

Ajuda'ns al projecte Clommunity i emporta't un dispositiu amb Cloudy

Escrivim per parlar-vos breument del projecte Clommunity, per convidar-vos a que hi participeu i, amb una mica de sort, us emporteu un dispositiu amb Cloudy a casa!

Clommunity [1] és un projecte de recerca en el qual està participant la Fundació Guifi.net que té per objectiu analitzar el procés d'adopció, engegada i manteniment de núvols de serveis comunitaris (community clouds). En aquest context, hem desenvolupat Cloudy [2], una distribució basada en Debian GNU/Linux, que permet als usuaris de Guifi.net -i d'altres comunitats- instal·lar, oferir servis i també descobrir serveis oferts per altres membres de forma senzilla.

guifi.net participa i dóna suport a la Wireless Battle Mesh v8

guifi.net participa i dóna suport a la Wireless Battle Mesh v8

La Wireless Battle of the Mesh (http://battlemesh.org/)

és una trobada que té per finalitat aplegar gent de tot el món per fer assaigs de protocols d'encaminament dinàmics com B.A.T.M.A.N., BMX, OLSR, and 802.11s.

Molts desenvolupadors i participants de xarxes comunitàries hi participaran per hackejar, testejar, discutir, explicar i aprendre.

Si esteu interessants en els protocols d'encaminament dinàmic o en les xarxes comunitàries no us la podeu perdre!

WBMv7 Announcement

From the Wireless Battle Mesh mailing list [1]

guifi.net people Endorses the Battle of the Mesh v6

The Wireless Battle of the Mesh is an event that aims to bring together people from across the globe to test the performance of different routing protocols for ad-hoc networks, like Babel, B.A.T.M.A.N., BMX, OLSR, and 802.11s. Of course, new protocols (working on OpenWRT) are always welcome!

This year the event will take place from Monday 15th till Sunday 21st of April at the University of Aalborg, Denmark.

guifi.net a Investigación y Ciencia, Cartes dels Lectors, juliol 2012

Els d'Investigación y Ciencia han tingut l'amabilitat de publicar, a la secció de Cartes dels Lectors, una carta que els vaig enviar per mirar d'ampliar una mica la informació de l'article del mes de Maig "Red en la sombra" (J. Dibbell).

Vegeu-ne el PDF adjunt.

Announcing the Wireless Battle Mesh v4 (16-20 March 2011, Sant Bartomeu del Grau, Catalunya)

The next 'Wireless Battle of the Mesh' will take place from Wed 16th till Sun 20th of March in Sant Bartomeu del Grau (80km far from Barcelona), Catalunya. The event aims to bring together people from across Europe to test the performance of different routing protocols for ad-hoc networks, like Babel, B.A.T.M.A.N., BMX, and OLSR.

If you are a mesh networking enthusiast, community networking activist, or have an interest in mesh networks you have to check this out!

Informations about the event are gathered at:
http://battlemesh.org/BattleMeshV4

Syndicate content