Languages

User login


Enllaç Vic-Olot Operatiu!!! (de moment "privat")


Vaig una mica tard, xo no he tingut temps ni de preparar les fotos per penjar-les i encara me'n falten.

Després de gairebé 2 anys de batalla, burocràcia, reunions, paciència i suor.... ja està operatiu l'enllaç. A grans trets aquest enllaç permetrà accedir al Teatre d'Olot, l'Hospici i la Biblioteca a la fibra òptica que arriba fins l'Hospital de Vic, enllaçant amb una ADSL de 32Mb simètrics. L'enllaç comporta un total de 6 salts wifi, arribant a un mínim de 30 Mb simètrics (5 salts) i, a un màxim punt a punt de 65MB (55 estables), deixant'ho pràcticament a uns 40 Mb simètrics de mitjana molt estables.

La delicadesa d'aquest enllaç recau en que hi passaran moltes activitats i espectacles en directe des de Barcelona, i per aquest motiu estem acabant de fer proves per poder passar-hi guifi a través seu sense interferir-hi, a més a més de formalitzar el pas de guifi.net amb La Xarxa Transversal, padrins de l'enllaç. El tema de poder aprofitar l'ADSL és més delicat i no crec que hi poguem comptar a priori :(PdL-Vic

Le antenes neuràlgiques de l'enllaç estan ubicades a plena muntanya a prop del Santuari de Cabrera, però en terme municipal de la Vall de Bas. Un indret amb un accés molt complicat i tanmateix amb unes vistes espectaculars tant de Vic fins a Capolat com d'Olot fins a Girona.

 

Us poso algunes fotos de les instal·lacions, tot i com ja he dit abans no les he pogut treure totes de la càmera i en penjaré més en breu.

Antenes d'enllaç des de  Puig de Llops a Masies de Roda:

     

Enllaç Puig de Llops-Olot:

  

Enllaç de Masies fins Vic i Puig de Llops:

Algunes de l'accés i l'armari de les bateries:

     

Poso la notícia que han fet ells sobre el tema, tot i que les fotos no són ben bé les que toquen ;)

Endavant i Xarxa!!!

Sam.

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

Felicitats !!!

Ja tinc ganes de fer, ni que sigui un ping, des de Vic fins a Olot, el Mont, l'Empordà, ...

Només amb l'excedent d'aquest enllaç en tenim prou i és un bon exemple de coordinació fent xarxa oberta.

això es el que intentem millorar

Estem buscant que hi hagi el màxim excedent possible per a guifi. De moment deu estar en uns 10 Mb. simetrics.

Més amunt que demaneu el preu de l'ADSL.... doncs no ho sabem pq diria que ha sigut més aviat una conexió política, es a dir, convenis d'Alpi amb la Gene, Anella Cultural... així que ni idea.

Si us fa il·usió fer un ping, de moment el podeu fer via Capolat amb l'enllaç de 52 Km. que tenim fet provisional fins que muntem l'eòlic (que serà molt aviat). La ip del Teatre d'Olot (tb provisional) és 10.138.65.6.

Per clàusules de contracte l'administració dels nodes serà tancada, xo com sabeu, som guiferos a full i no hi haurà d'haver problemes amb l'interconexió de la Xarxa. Un altre tema que seria interessant és poder-nos conectar a guifi des de Masies, així tindrem una altra redundància, i Capolat estarà conectat a la Malla des d'Olost, Rubió (via Fonollosa) i Masies ;)

Agraïm a en linksysDS els dies que ens va acompanyar a la instal·lació dels node de Puig de Llops!! i pot corroborar la dificultat d'accés i muntatge d'aquest.

Endavant i xarxa!!!

Sam.

 

Felicitats!

ara falta enllaçar amb la xarxa aqui a Olot es podria enllaçar amb Montsacopa que hi ha una targeta lliure

tambe es pot ampliar Saiols si voleu o Joanet que  ja es super node.

guifi.net/node/18593

guifi.net/node/18537

 

 

imatge de eloi.rebes

un gran pas

Molt be!!!!  Felicitats pel treball ben fet!!!

Felicitats!

Em sumo a les felicitacions i enhorabona per la feina feta! ;)

Per cert, sabeu preu d'aquesta linia d'Alpi de 34Mbits?

Salut!

Joan 

imatge de sinuso.org

Felicitats!!! :D

Veig que a valgut la pena tot el esforç i feinada. Puc assegurar que no a estat poca precisament... qui no ho a viscut no s'ho pot ni imaginar (per moltes voltes que hi doni). xD

Sou uns cracks!!

imatge de piniflopa

Felicitats per la Feina ben

Felicitats per la Feina ben feta. Molt ben feta.

dret de pas?

Hola Companys .des d'Olot la Garrotxa

Quan podre fer un ping des de la Garrotxa a Osona?

l'Anella cultura ens donara dret de pas?amb quines condicions?ens firmara algun acord?sera public aquest acord.

Amb podries dir amb una quina potencia ameten aquestes antenes?aquestes radio tenen el sid amagat,i no se amb quin canal treballant o si ens fan soroll

Per l'ho que veix es tracte de passar per una xarxa privade sensa garanties.

Salut

 

serà un enllaç fantasma

Ens assegurarem de que es cumpleixi el comuns sensefils i tal, però en el fons és un enllaç de la Generalitat i lAnella Cultural, finançat pel Municipi d'Olot en bona part.

Com sabeu som proactius amb guifi.net i no fem res que pugui ser perjudicial. Estem tractant amb política i formalitzar en paper una cosa d'aquestes suposa un munt de paperassa i burocràcia que fa endarrerir el proces fins a límits insospitats. Abans que pugui passar guifi.net per dit enllaç, ens hem d'assegurar un excedent d'ample de banda que no interfereiixi amb la finalitat de l'enllaç: Conectar el Teatre Liceu de Barcelona amb el Teatre d'Olot, on s'hi aniran adherint la resta de municipis participants en l'Anella Cultural. Quan assolim aquest ecxedent, llavors hi podrem passari.

En ser privats els nodes, l'administració d'aquests serà tancada (com ja passa en altres casos), i tu com a usuari arribaràs dirctament des d'Olot a una ip de Vic, com si hi estiguessis enllaçat directament, fent els 5 salts que hi ha pel mig, així que serà un enllaç "transparent".

Pel que fa l'emissió i enllaços, els primers interessats en no tenir interferències som nosaltres, i SEMPRE procurem no perjudicar a ningú i treballar a la legalitat vigent. Jo em preocuparia més per aparatos com les Nanostation... que la penya els monta deliberadament a tope de potència per fer enllaços de 500m.

Que sigui una xarxa privada, no significa que no tingui garanties, més aviat tot el contrari; com bé dius és privada. Això significa que hi haurà algú que vetllarà a que tot rutlli correctament, i si s'espatlla algo ho arreglarà el més ràpidament possible.

Per les preguntes que fas sembla que et sàpiga greu (que ho dubto) que una entitat pagui una instal·lació i ens deixi passar per la mateixa. Guifi.net és la col·laboració de TOTS, gent de carrer, empreses, administracions, voluntaris, frikis...., i petits gestos com aquest és el que fa créixer la xarxa d'aquesta manera. Així que trankil, no has passat en la teva vida per un enllaç tant estable com aquest ;)

 

Endavant i Xarxa!!!

Sam.

imatge de Blackhold

felicitats i canya!

doncs moltes felicitats per aquest enllaç, per guifi.net no hi ha muntanya que es resisteixi ;)

a veure si tots els tràmits de l'anella científica finalitzen i poden donar una injecció de confiança (i de nous nodes  a llocs que fins ara no n'hi havien) a la xarxa de guifi.net

endavant! :D