Languages

User login


Configuració d'una Nanostation Loco M5 amb AirOS, connexió client


Antecedents

És interessant tenir un arxiu de configuració UnSolClic per aquests equips NanoStation, però degut a que encara no s'ha pogut fer, hi ha persones interessades en utilitzar aquests equips i l'objectiu és facilitar la informació per reduir el nivell de dificultat al mínim, de moment, en aquest document es poden veure les captures de pantalla que ajudaran a aconseguir l'objectiu.

Requeriments

Seguir els passos descrits a http://guifi.net/trespassos, però l'apartat final de l'UnSolClic no es pot fer, a data d'avui, perquè no existeix l'arxiu. Amb les dades que dóna la pàgina web del node i les captures de pantalla, es pot configurar i connectar manualment.

Objectiu final

Preparar l'UnSolClic per aquests equips.

Captures

- Main

- Wireless
Cal fixar-se en el botó 'Select', clicant-lo descobriràs quins punts d'accés hi ha per la zona, per conectar-te al punt d'accés que hagis introduït a la pàgina web del teu node, hauràs de seleccionar-lo i connectar-t'hi, per assegurar-te que s'associa al punt d'accés adequat. Si vols, pots fixar que la connexió sigui a la MAC del punt d'accés.

- Network

- Advanced

- Services

- System

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

plantilla exempla

he fet una plantilla amb dades reals de un NanolocoM2 guifi.net/files/plantilla1.cfg_.zip per si seveix per quelcom?

IP LAN , usuari i contrasenya de la Nano Loco M2

Hola, continuant amb la Nano Loco M2 / M5 ...

en aquest manual no canvieu la IP LAN de la Nano a 192.168.1.1 ni l'usuari ni contrasenya que posa el unsolclick dels altres dispositius

Les meves preguntes són:

1) És inprescindible canvial la IP de la nano a 192.168.1.1 en comptes de la 192.168.1.20 que vé per defecte?

2) És suficient deixar un usuari que només pot veure : guest o em de canviar al ususari i contrasenya que posa l'unsolclick dels altres dispositiu?

gràcies.

pots fer el que vulguis

pots posar el pass que tu creguis i la ip tambe.. el unsolclic nomes es una guia despres tu pots fer les modificacions que creguis combenients.

 

 OK. Moltes gràcies.

 OK. Moltes gràcies.

nano locoM5

 

hola, soc el node 42626, volia agrair-te la teua aportació per a configurar la nano loco M5, el teu post m'ha estat de gran ajuda i ja sóc en usuari més de guifi.net

Gràcies

 

No detecte xarxes guifi.net a les que connectar-me

Bona tarda.

Sóc l'usuari del node 90647. Tinc el supernode a la vista, en línea directa des de l'antena, a menys de 400m de casa, i utilitze una nanostation M2.

El cas és que he configurat tot el que es mostra amb les dades del meu node (IP, Gateway i demés), però ara no puc connectar-me a la xarxa guifi.net perque no la veig!!

Com sóc completament nou, he pensat que tal vegada és que el supernode del repetidor del meu poble no està operatiu, però apareix com operatiu a la web de guifi.net:

https://guifi.net/es/benigembla

El cas és que sí veig les xarxes dels veïns (només dos, perquè no n'hi ha més, jajaja), però no cap que es digui guifi.net_etcetc...

Em podeu ajudar, per favor?

Gràcies!

José Manuel

imatge de sinuso.org

nanostation M2 Fail!

Bones,

Pel que veig, el supernode (repetidor) al qual vols connectar funciona a 5GHz i l'antena Nanostation M2 és a 2,4GHz. Per tant amb aquesta antena ni el pots veure ni t'hi pots connectar. Et cal una M5 que funcionen a 5GHz.

Salutacions i si tens dubtes pots preguntar també al xat.guifi.net

Passada de novato...

Jajaja

Això em passa per no tindré ni idea de supernodes jajaja. On has vist que és a 5GHz?

Tornaré el M2 i em posaré un M5...

Gràcies!

imatge de sinuso.org

A tots ens pot pasar

Si entres a la pàgina del supernode al qual vols connectar[1], hi ha tot tipus d'informació. I si entres a les pàgines d'informació de cada trasto del supernode, pots veure el nom de la wifi, a quina freqüència treballa etc. La freqüència la pots veure on posa canal[2], si comença per 5 es que es a 5GHz. [1] https://guifi.net/es/node/58798 [2] https://guifi.net/es/guifi/device/74142

Connectat a la fi!

Bona nit!

Després de canviar el M2 per M5 ja veig la xarxa. Ho he configurat exactament com a les captures que has posat al tuto, amb les meues dades de configuració, és clar. I ara em quedarà crear l'usuari i que el validen al meu ajuntament, no?

Per cert, en un altre tutorial vaig llegir que s'havia d'activar una opció per a que les gràfiques de guifi.net funcionaren. Això està habilitat al teu tutorial?

Gràcies per tot!