Languages

User login


Constitució del capital per a la Fundació de guifi.net


Date & StatusApadrinament, fins al 15/07/2008 - Status: Tancat
Prioritat i tiquetn/d (no ticket)
Contacte
64% (38.494,0 of 60.000,0€)

Des de fa temps ens estem plantejant la necessitat d'engegar la creació de la Fundació que ajudi al desenvolupament de la Xarxa Oberta.

S'ha redactat un esborrany dels Estatuts de la Fundació.

Per constituir la Fundació cal que aquesta disposi d'un capital fundacional mínim de 60.000 euros.

La dotació econòmica (15.000 euros) que acompanyava al Premi Nacional de Telecomunicacions és la quarta part del capital fundacional

Les aportacions que fem els integrants de guifi.net poden ser la resta per aconseguir assolir el capital necessari per tal que puguem fer realitat la Fundació.

La Llei de Fundacions estableix que les aportacions poden ser en diners o en béns i drets.

Aquest apadrinament té la intenció de veure quins equipaments de nodes i supernodes (béns), els integrants de guifi.net estem disposats a fer-ne donació per a la constitució de la Fundació, en el benentès que la Fundació els deixarà en dipòsit al mateix lloc on actualment estan instal·lats.

Actualització:

11/07/2008 - S'ha constituït la Fundació Privada per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral guifi.net

23/05/2008
- la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, de recent aprovació, estableix que el capital fundacional mínim ha de ser de 60.000 euros.

16/01/2008 - s'amplia l'import del capital fundacional per donar cabuda a les noves donacions.

09/11/2007
- atès que en menys de 48 hores hem cobert el 92% del capital necessari, que molts integrants de guifi.net no hauran pogut estar al cas d'aquest apadrinament i hi estaran interessats quan ho conèixin i que estem fent un sondeig de la quantitat de donacions que es volen fer, s'amplia l'import del capital fundacional per donar cabuda a les noves donacions.

Elements

DescriptionUnitatsPreu per unitatIVA %Subtotal

Capital fundacional, mínim legal per constituir la Fundació
En metàl·lic o equipaments
160.000,00€incl.60.000,00€


Taxes not included in item costs0,00€
Total60.000,00€

Instruccions de pagament

  • Proporciona un contacte (nom, telèfon o correu electrònic...). D'aquesta manera els promotors podran posar-se en contacte amb tú...
  • La teva contribució quedarà en estat "Enviada'. Un cop el promotor la vegi, es posarà en estat 'Acceptat', 'Rebutjat', finalment en estat 'Pagat' si ja es confrma que ha rebut els diners.

    Termes i Condicions

    1. Un projecte obert pot tenir canvis sense cap avís. Els padrins poden recuperar les seves contribucions si no hi estan d'acord amb els canvis.
    2. Un cop el projecte és tancat, els promotors son responsables d'executar-lo, i els contribuidors ja no poden reclamar cap devolució..
    3. Els promotors no poden rebre reclamacions segons el resultat del projecte, només per fer la despesa tail segons els criteris descrits en el pressupost..
    4. Si un projecte no s'arriba a executar, els promotors podran retornar les aportacions o assignar-les a un altre projecte.
    5. Els promotors i contribuidors poden reclamar-se mútuament l'intercanvi de les seves respectives contraprestracions. Aquesta web només possibilita aquest intercanvi, i en cap cas és responsable d'aquestes transaccions..

      Comentaris

      Fundació creada

      La fundació ja està creada, ara que fem d'aquest apadrinament, el donem per finalitzat?

      Gràcies

      He tancat aquest apadrinament.

      imatge de sinuso.org

      tancat?

      Ja no cal arribar fins els 60.000?
      Jo l'hagués deixat obert per si la gent vol continuar donant econòmicament o donant els seus trastos a la fundació.

      linksysds@jabber.badalonawireless.net - ara estic :Mi estado

      Donacions

      La Llei que actualment està en vigor demana que el capital fundacional ha de ser com a mínim de 30.000 euros, la nova llei que entrarà en vigor a l'agost estableix que les Fundacions ja constituïdes hauran d'arribar al capital dotacional de 60.000 euros.

      Aquest apadrinament tenia com a objectiu inicial arribar al mínim per a constituir la Fundació i amb menys de 48 hores vàrem cobrir-lo al 92%.

      Ara ja tenim complert aquest objectiu i constituïda la Fundació, per això s'ha tancat.

      La Fundació podrà rebre les donacions que se li vulguin donar, a veure si ho podem explicar en la pàgina http://fundacio.guifi.net

      Sobre com arribar als 60.000 euros, crec que és una de les feines que tenim al davant però que podrem assolir sense gaires complicacions perquè tenim temps per fer-ho, moltes ganes de fer feina i molt potencial humà tirant endavant el projecte.

      Nova Llei de Fundacions

      La Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, de recent aprovació, estableix que el capital fundacional mínim ha de ser de 60.000 euros.

      Actualitzo aquest apadrinament a la nova realitat.

      imatge de sinuso.org

      Mala noticia...

      Ens haurem de fotre les piles no fos cas que l'any que ve ho pugin a 120.000€

      Crec que tampoc es un problema tan greu

      El valor material de la xarxa Guifi.net es molt més que 60 mil o 120 mil €. Si accepten bens materials podrem assolir aquesta quantitat i més, només fa falta una petitisima col·laboració per part de la gent, que entrin a la web i posin el valor del seu node. Suposant una mitja de 300€ (hi ha nodes que han valgut moltisim més) ens surt un valor de més d'un milio d'euros.

      NO és cap problema !

      És només que calia actualitzar l'apadrinament per adequar-lo a la realitat i això és el què he fet.

      Com molt bé dius el valor se supera de llarg. Només amb el què hi ha ara mateix i amb alguna altra aportació ho assolim, i encara queden molts i molts nodes i supernodes que es poden afegir a l'apadrinament.