Languages

User login


SEBCall5


node16833 SEBCall5SEBCall5
zonaSanta Eugènia de Berga
posició (lat/lon)Lat:41.900630
Lon:2.283611
12 metres des del terra
disponible per fer xarxa i monitoritzarYesWorking
gràfics proveïts des deAgafar dels pares

informació de contacte

creat per: silvia.portell el 15/09/2008 - 6:34pm · actualitzat per: silvia.portell el Dg, 21/09/2008 - 21:27

trastos

trasto

tipusipestatúltima disponibilitatunsolclic
SEBCall5Rd2radio10.138.2.110/27WorkingFreifunk-OLSR
No estàs autoritzat a actualitzar aquest node.

enllaços de xarxa (ap/client)

nodes enllaçats (trastos)ipestatkms.az.
SEBCall5Rd2 - SEugDBSRdCPE0
12931-SEBTeatre-[4332] (SEBTeatreST/SEBTeatreST-SO)10.138.2.110/10.138.2.97Working0.09635-NE
Total: 0.096 kms.

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

Hola tindries de configurar

Hola tindries de configurar correctament el node, et falta tipus de radio (marca / model) i el Firmware que porta la radio, llavors podràs passar el unsolclic a la teva radio.

Has mirar el enllaç “com connectar” ???

Tens radio i antena exterior ???

Te he posat el node amb estat “en proves” ja que no esta operatiu encara, un cop donat de alta el node podràs posar-lo com “operatiu”

És una connexió oportunista :$

Rebem senyal prou bona des de SEBTeatre directament amb el portàtil. Hem creat un client genèric per connectar-nos-hi sense trastos addicionals.

Acabo de veure al codi de bones pràctiques que sóm uns 'oportunistes'... hem volgut provar la xarxa abans d'invertir-hi diners. La intenció és demanar accés al gateway d'Internet, i, si funciona bé, comprar una Nanostation i apuntar-la cap a SEBAjuntament.

Com has pogut comprovar, funciona be ;-)

Anima't dona, compra't una Nanostation i fes la instal·lació com cal.
Un cop instalada la ràdio i connectada a la xarxa tindràs una sortida a internet pels proxys federats, no abans, ja que cal verificar la connexió abans de  poder crear l'usuari pels proxys ;-)

Qualitat de la connexió

Home, la connexió ja es pot verificar a hores d'ara, les gràfiques donen una disponibilitat del 93% :p

La velocitat de navegació resulta bastant justeta, però.

Instal·laré l'antena perquè m'interessa millorar la qualitat de l'enllaç, però no entenc per què és 'bona pràctica' o, fins i tot, 'requisit' per poder provar la sortida a internet. A menys que aquesta antena tingui capacitat per eixamplar la xarxa: és a dir, capacitat d'enrutament i bona situació geogràfica que augmenti la cobertura. Pero penso que no és el cas.

Ei, i que consti que la iniciativa de guifi.net em sembla collonuda, només expresso els meus dubtes.

Tens mala connexió

L'AP et veu a -90, el senyal és massa dolent com per connectar directament amb un portàtil.

La ràdio i l'antenna serveixen per disposar d'una bona connexió i a més si has llegit la la documentació veuràs que s'explica que la xarxa funciona així, amb connexions amb ràdios.

Pensa que el que estàs fent és perjudicar als teus veïns que connecten correctament fent servir una ràdio+ antenna externa.

És per això que et demanaria que desconnectis el PC i et compris el material adecuat per fer un enllaç amb condicions.

Espero haver-te respost els teus dubtes, si vols saber més, demana



Si, tinc mala connexió...

...i instal·laré la ferralla tan bon punt tingui el temps necessari, ja que, altrament, la connexió dolenta és la meva!

El que m'intriga són les raons tècniques per les quals no tenir antena a la teulada pot perjudicar els meus veïns i es considera d'aprofitats. Em pots parlar en termes tècnics si cal, o referir-me al document que m'hagi passat per alt ;)

Per cert, com es pot veure que l'AP em veu a -90 (dBm?)? Quin és el límit de sensibilitat (teòric) de l'AP? A partir de quina potència es considera que l'enllaç és prou bo (en base a la vostra pròpia experiència, no en el que diguin els manuals)?

I insisteixo, apagaré el portàtil quan arribi a casa i compraré l'antena (que podrem compartir entre els veïns de l'escala, oberta i col·laborativament). No vull ser un terrorista de les ones, només vull entendre el perquè de les coses! :)

 no en soc cap expert, però

 no en soc cap expert, però tinc entès que l'AP sempre treballa a la velocitat de la pitjor conexiò. per tan si hi ha 10 persones connectades correctament amb radios i antenes exterirs i ti connectes tu amb el portatil fas que als altres 10 els  empitjori el rendeminet = al teu. mira això: http://guifi.net/ca/node/6488

veure com l'AP et veu a tu, això ho poden veure els administradors d'aquest AP

enllaç prou bo es considera a patir de -75 dBi

Ramon

FET!

Gràcies, Ramon, em va quedar clar en veure la gràfica.

Ja tenim la Nanostation 2 instal·lada i funcionant, amb -40 dBm de senyal. La velocitat de connexió és molt millor! He posat tots els estats a 'Operatiu', em penso que ho tenim tot configurat.

Moltes gràcies a tots pels comentaris.

Silvia & Oscar.

Entra com a convidat a l'AP

Normalment els routers que fan de punt d'accés tenen un usuari 'convidat/convidat' o 'guest/guest' que et permet poder-hi entrar per veure com està el teu enllaç, ...

Bones et falten un parell de

Bones et falten un parell de cosetes primer posar la MAC correctament, la teva MAC sense fils es 00:15:6D:A7:C1:FB, segon eliminar la radio que no esta operativa “SEBCall5Rd1” ja que ocupem ip´s innecessariament, i per acabar et dones de alta desde el teu mateix node a la pestanya “usuari” (http://guifi.net/node/16833/view/users)

Gràcies per col•laborar.