Languages

User login


El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, assisteix al cinquè aniversari de Guifi.net


El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha participat en la celebració del cinquè aniversari de guifi.net al recinte firal el Sucre de Vic.

 

El Secretari Jordi Bosch, juntament amb els representants de guifi.net Lluís Dalmau i Ramon Roca, ha intervingut en l’acte de celebració del cinquè aniversari de les primeres connexions estables de la xarxa i ha manifestat que aquesta “és una Iniciativa de desplegament d’una xarxa de telecomunicacions gràcies a la qual s'ha avançat en l'accés a la banda ampla", així mateix ha explicat que "en les relacions de la Secretaria de Telecomunicacions amb guifi.net hi ha hagut dues etapes diferenciades, en la primera hi havia un desconeixement del model i potencial de desenvolupament de la xarxa, mentre que ara, després d'una coneixença més profunda es col·labora conjuntament i es veu de manera positva continuar col·laborant perquè hi ha punts de coincidència".

Des de guifi.net s'ha manifestat l'interès per continuar aquesta col·laboració i desenvolupar-la en projectes concrets, així com que la Fundació guifi.net, que dóna suport al model de xarxa, està inscrita al registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya, al registre d'operadors de telecomunicacions de la CMT i que, seguint amb el model actual de xarxa oberta, lliure i neutral, "tenim previst començar a fer desplegaments de xarxa utilitzant qualsevol tecnologia al nostre abast i, per això, durant aquest any 2009 començarem a fer algun tram de fibra òptica, de manera que, de forma coordinada i col·laborativa ho poguem fer amb qualsevol particular, empresa i administració".

També s'ha destacat la importància de la col·laboració amb els ajuntaments i consells comarcals per evitar la duplicitat d'esforços en la construcció d'infraestructures, ja que la construcció d'infraestructures neutrals, lliures i obertes és un model molt més sostenible i automantingut que els tradicionals que no segueixen aquest model de xarxa guifi.net

A la xarxa guifi.net, actualment, hi ha més de 6.600 nodes operatius que sumen un total de més de 8.600 quilòmetres lineals, en més de 7.200 enllaços, on hi ha més de 18.000 usuaris. 

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

Per molts anys!



Hola companys, haig de reconèixer que vaig quedar parat amb les paraules d'en Jordi Bosh, va elogiar, jo diria amb majúscules, la tasca que s'ha fet al llarg d'aquests cinc anys, posant l'accent amb el fet que el model de guifi.net s'ha avançat tant les administracions com les lleis i reconeixent que han quedat superades pel model. Considero que no és fàcil aconseguir aquest reconeixent i que sense cap mena de dubte en tenen molta culpa les persones que han sabut transmetre'ls un missatge clar i sense fissures de que es pretenia i que és vol aconseguir, moltes gràcies de nou companys i moltes gràcies Jordi.

Salut i Xarxa, per molts anys....

 

El més petit dels Peres.

 

 

Felicitats

Peró jo vull fets concrets! mentres las adminstracions es gasten els calers dels contribuients en fer xarxes tancades,i finançant projectas tancats no cal dir noms no?

Nosaltres no tenim permissos per instal.lar antenes en llocs estreteguics, espero que gracies a la bon rotllo de la secretaria  apartir d'ara sera tot molt mes facil i podrem instal.lar entenes en aquets punts i no es malbarseran els diners publics en xarxes tancades

be Gracies Jordi

Totalment d'acord!

És cert que amb paraules boniques no n'hi ha prou, ara cal veure que pensen fer al respcte i com es traslladen al dia dia.

Salut!

Okey, tot molt maco: ara calers i permisos

Com que ningú no voldria pas que unes paraules tan boniques com les de l'amic Jordi quedessin en l'oblid (per allò que "les paraules se les endú el vent") proposo que passem directament a l'acció, i penseu que la STSI, quan s'hi posa no s'hi posa pas per poc, vegeu per exemple el cas de desplegament de fibra òptica a Tortosa, menys de 20km per més d'un mil·lió i mig d'Eurus [1]; Jordi, ens passes 1.5M€ i els permisos necessaris per tirar la fibra a veure si som capaços de rebaixar aquests 78.64€/m que val l'acció de Tortosa? [1] http://www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/menuitem.342fe4355e0205d6...

m'haiva oblidat... de felicitar a tots els que...

En Linksysds m'ha totut el toc pel xat pq:

m'haiva oblidat... de felicitar a tots els que... de veritat sí que treballeu dia rera dia per la Xarxa Oberta; doncs vinga:

FELICITATS A TOTHOM!

 

Alguna foto

No son una maravilla, pero por si alquien quiere pillarlas las he colgado en:

http://castello.guifi.net/?q=gallery&g2_itemId=945&g2_page=1

Un saludo  y felicidades,

Pablo.