Idiomes

Inici de sessió d'usuari


Torrelles de Llobregat


imatge de sinuso.org

Torrelles de Llobregat és un municipi de la comarca del Baix Llobregat situat a la dreta del riu Llobregat, d'una superfície aproximada de 13,6 km², comprèn fisiogràficamente una important porció dels contraforts orientals del massís del Garraf-Ordal. El punt més alt del territori és el puig Vicenç, amb 469 m, i la seva riera principal, la riera de Torrelles amb 12,2, quilòmetres de longitud, és una de les quatre majors artèries hídriques de la regió oriental del massís del Garraf-Ordal, juntament amb el torrent de Corbera, la riera de la Palma i la riera de Cervelló, que aboquen les aigües al riu Llobregat.

El municipi s'estructura a l'entorn d'un nucli al qual s'ha adossat un eixample de gran extensió en un continu urbà pel seu vessant sud-oest, els ravals històrics (uns, separats del poble -Raval Mas, Torrelletes- i d'altres, ajuntats d'una manera o una altra al nucli (Raval Padró, Raval Javer, Raval Parruca, Raval Roig), i tres grans urbanitzacions (Can Güell, Can Guey i Cesalpina). Aquestes urbanitzacions, a més del fet de la proximitat a la gran conurbació metropolitana de Barcelona, i tenint en compte els trets paisatgístics de muntanya que tenim, és el que fa que Torrelles tingui un creixement demogràfic parabòlic.

Des que es disposen de dades de la població de Torrelles fins els anys seixanta aquesta es va mantenir en un nivell constant, sense créixer ni decréixer pràcticament. Aquesta població es situava entre 700 i 800 habitants, arribant als 800 en el anys 30 per tornar a decréixer com efecte de la postguerra. El 31 de desembre de 1999 la població empadronada era de 3.566, quan l'any 1985 era de 1.747, l'any 1980 de 1.217, l'any 1970 de 865, l'any 1960 de 735, l'any 1950 de 739, ... i així fins arribar l'any 1900, que era de 695 habitants. A més, s'ha de tenir en compte la segona residència que duplica la població de dret. Això fa que un dels sectors més importants sigui el comerç i la restauració, així com la construcció. Hem de tenir present que una part important de la població treballa fora del municipi; segons un estudi de l'any 1993 amb motiu de la revisió del PGOM, s'observa que al 1986 el 62% de les persones que treballaven ho feien fora de Torrelles, i la major part a Barcelona.

Tot i així, Torrelles encara manté un caràcter eminentment agrícola, malgrat que les famílies que viuen només de la pagesia ja són poques. Així és que, actualment, més de 300ha del terme es troben ocupades per arbres fruiters, majoritàriament cirerers, tot i que també es poden trobar presseguers, pomeres i caquis, encara que en molta ,menor quantitat; d'altra banda, dedicades al conreu d'horta trobem 30 o 40 ha. I encara podem trobar oliveres i garrofes entre d'altres (a Torrelles encara es fa oli per al consum propi). Aquesta dedicació agrícola de molts dels seus habitants, encara que en molts casos és simultània amb altres activitats laborals, determina un tipus de població rural força inusual en els pobles que conformen l'àrea metropolitana de Barcelona.

No és estrany que, quan parlem de cireres, molta gent les identifiqui amb Torrelles. La vegetació de Torrelles està formada bàsicament per pins i alzines (en menor quantitat hi trobem roures i arboç).

informació de zona

nom de la zonaTDL - Torrelles de Llobregat
proxy per defecte32000-Torrelles de Llobregat, proxyTDLLPuntOmnia
servidor de gràfiques per defecte30628-Torrelles de Llobregat, GrafiquesTorrelles
informació global de la xarxa:
Servidors DNS10.139.130.34, 10.139.238.194
Servidors NTP10.228.203.104,
Zona OSPF
Fus horari(GMT+01:00) Gurb, France, Germany, Italy

informació de contacte

creat per: sinuso.org el 13/07/2009 - 2:55pm · actualitzat per: casensioho el Dv, 31/01/2014 - 16:14

Nodes llistats a Torrelles de Llobregat

nom (nom curt)supernodeàreaestat
TDLTaborDip19Operatiu
TDLCampanar8Operatiu
TDLCanColl4Operatiu
TDLLCementiri3Operatiu
TDLSantMarti23Plaça Sant Martí, 2Operatiu
TDLTassili3Operatiu
CanColl242C/ Can Coll, 24Operatiu
TDL-Torre2TorrellesOperatiu
TDLAvTorrellestessn2Operatiu
TDLCanVoki2C./ Can Cartro 27bis, Al davant del restaurant CesalpinaOperatiu
TDLDolcaProve1172Operatiu
TDLginesta322Urb.Can GueyEn proves
TDLMontpedros312Montpedros31Operatiu
TDLSantPau252Torrelles de Llobregat, Sant Pau 25Operatiu
Apren44NoProjectat
avcuarta69Noavenida cuarta , 69 , Can guellOperatiu
bcomNoProjectat
CalEstevetNoSant IsidreOperatiu
CanColl1bajoNodeNoCasa Operatiu
CC1bCNoProjectat
CMajorJordiNoProjectat
deixatorNonostra senyora de montserrat, torrelles de llobregatInactive
DJAlcapelNoProjectat
MasGelat1NoLa casa és al carrer Mas Gelat nº 1 però l´antena dona a la part de la 'Avinguda de Dolca de Provenca'Operatiu
NodeSebastiaNetNoCarrer Marti Mas, numero 3Operatiu
NoditoNourbanización Can GueyProjectat
Olivereta2NoCarrer Olivereta 2, Torrelles de Llobregat. Barcelona.Projectat
Olivereta2aNoC/ L'Olivereta 2Operatiu
SCLMoll49NoProjectat
simoNoRaval roigOperatiu
SJD-CanVokiNoC/ Can Cartro 27bis, Al davant del restaurant CesalpinaOperatiu
sleeperNoSant Pere 15Projectat
supercocoNoOperatiu
TbrTrrllsNoInactive
TDeLNoMas Gelat 5Projectat
TDELCMNNoProjectat
TDelLNoUrbanització a la muntanyaProjectat
TDL-PujolventosNoProjectat
TDLAjuntamentNoAjuntamentOperatiu
TDLAlbers5NoCarrer Albers, 5 (Can Güey)Operatiu
TDLAmadeuVives21NoProjectat
TDLAv470NoOperatiu
TDLAv636NoOperatiu
TDLAv636-BNoProjectat
TDLAvQuatre43NoOperatiu
TDLAvQuatre43bNoOperatiu
TDLAvTorrelles5NoOperatiu
TDLAvTorrellestes2-6NoInactive
TDLBellavista1NoTorrelles de Llobregat, Centre PobleOperatiu
TDLBellavista18NoOperatiu

Comentaris

CONECTAR UNA CAMARA DE VIGILANCIA

Hola buenas tardes, estoy conectado a la red wifi, y me interesaria que algun administrador me puediera abrir algun puerto para poder instalar una camara de vigilancia, actualmente mi router tiene el puerto 80, he intentado instalar una camara pero me choca con el puerto del router.
Muchas gracias por vuestra colaboracion.
Un saludo.

Tdlavtorrelletessn, sense servei desde 24/08/14

 Hola bona nit volia saber quan tornara a funcionar estic am el próxima 
10.139.238.194 amb el del Ajuntament tampoc funciona.....gracies

En el seu dia es va crear algo a Torrelles...

...perquè sovint hi havia problemes i alguns usuaris van provar de fer-hi alguna cosa. El correu de contacte que he trobat xarxatorrelles@gmail.com

proxy

Actualmente algunos usuarios de torrelles se han dado a la buena vida de conectarse a un Proxy de Barcelona BCNSet porque deben estar descontentos con el que hat en Torrelles ,estos usuarios en concreto 2 tienen un trafico sostenido de 5 mbs para ellos solos haciendo casi imposible conectar a guifi a el resto de Torrelles y a Castelldefels Por favor usar el Proxy de Torrelles como norma habitual Gracias