Languages

User login


Internet per a tothom amb el "núvol" de guifi.net en el "dia de CiU"


[image:30216,right]Durant el dia 29 es muntarà un "núvol mesh" (una xarxa de desplegament ràpid i dinàmic) amb guifi.net per proporcionar accés a internet des de telèfons mòbils, "netbooks", portàtils, etc. als assistents al "Dia de CiU" amb "wifi".
Es preveu que assisteixin entre 10 i 15 mil assistents, i volem que amb aquesta cobertura qui vulgui pugui llegir i actualitzar els seus blocs, participar en les activitats "en línia" que s'organitzaran, i en definitiva, gaudir plenament de la "Internet 2.0" a través dels accessos oberts de la xarxa lliure guifi.net.


guifi.net ja és força conegut a la comarca d'Osona, on hem contribuit a situar la comarca com a líder pel que fa als índexos d'inclusió digital i ús d'internet des de les llars, fins i tot passant per davant de les comarques metropolitanes, però no és tant conegut en altres comarques. Aprofitant que en el dia de CiU hi haurà gent d'arreu del país, durant la jornada hi haurà també presència de voluntaris de guifi.net per proporcionar informació als assistents sobre com desplegar xarxa lliure amb internet per a tothom al seu poble o ciutat a través de la col·laboració entre les administracions locals i la societat civil amb el model participatiu de guifi.net. El muntatge de la xarxa es farà amb la tecnologia que fa servir guifi.net i que permet un desplegament ràpid i dinàmic, que en aquest cas es farà el dissabte 29, per tal de que el dia 30 ja estigui tot totalment enllestit i operatiu, i la desmuntarem el dia 30 al vespre.

Des d'un punt de vista tecnològic és també un repte dimensionar i desplegar de forma ràpida una xarxa per donar accés wifi en un espai gran i amb capacitat per a un nombre elevat d'usuaris de la xarxa. Aquest exercici permetrà demostrar la viabilitat i capacitat tecnològica de guifi.net per resoldre un repte com aquest.

(pàgina de descripció i seguiment del projecte -en construcció-)

Nota INFORMATIVA: L'objectiu de guifi.net com a col·lectiu civil, i la Fundació sense ànim de lucre que li dona suport és el desplegament i la difusió de la xarxa oberta, lliure i neutral, i amb això, proporcionar accés a internet alternatiu i a l'abast de tothom. En el marc d'aquest objectiu, tot i que no estem adscrits a cap partit polític, com a col·lectiu civil col·laborem amb qualsevol altre col·lectiu, empreses, institucions i administracions públiques.