Languages

User login


La Fundació interposa un recurs contra la CMT per obstaculitzar a la xarxa oberta i als accessos a internet de baix cost.


NOTA DE PREMSA.

guifi.net, que disposa d'una Fundació legalment constituida i consta en el registre d'operadors de la CMT, promou des del 2.004 una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral en a un exercici legítim de la llibertat dels que hi participen per comunicar-se com desitgin, incloent també la participació de les Administracions Públiques. És un model que a més permet formats d'accés gratuït a internet que al llarg del temps han demostrat una notable eficàcia en l'aprofitament d'infraestructures públiques, un augment de la inclusió digital, i una reducció de l'exclusió digital causada per els models de negoci comercials tradicionals, poc sensibles als dèficits de cobertura territorial o als usuaris amb pocs recursos econòmics.

Avui en dia guifi.net connecta més de 10.000 llars a través de 15.000 quilòmetres de xarxa que han construït els seus participants.

Tot això s'ha fet al llarg del temps de forma sostenible, creant una activitat econòmica en la que hi pot participar tothom i amb observança d'un ordenament jurídic vigent que liberalitza l'exercici de les comunicacions electròniques.

Durant aquests anys hem observat com molta gent insinuava falsament, ja sigui per desconeixença o mala fe, que l'activitat que realitzem és il·legal, especialment quan hi participen Administracions Públiques, circumstància que han aprofitat deliberadament els operadors de telecomunicacions tradicionals per perjudicar el desplegament de la xarxa oberta, ia mb una actitud gens ètica,  obtenir contractes i ajudes de les Administracions Públiques amb avantatge i de forma exclusiva.

Des de la Fundació hem procurat, des de fa anys, treballar per resoldre aquesta situació de bona fe i amb paciència dialogant amb les diferents Administracions competents en l'afer incloent la pròpia CMT.

Tanmateix, la CMT, amb la circular 1/2010, amb la manera que la divulga i ignorant totes les advertències que els hi hem adreçat, ben lluny de resoldre aquestes circumstàncies que ens causen un perjudici de forma continuada, s'accentua la incertesa jurídica que pateixen les Administracions Públiques alhora de relacionar-se amb els qui defensem la xarxa oberta, mentre que en canvi faciliten la seva relació amb els operadors que executen un model de negoci tradicional i exclusiu. Creiem que amb això la CMT es doblega als arguments i els interessos d'uns pocs però poderosos grups de pressió i interessos comercials, omet les seves obligacions fonamentals al causar indirectament una discriminació als qui promovem la xarxa oberta, obstaculitza la lliure competència, la innovació i les xarxes de nova generació,  i que a més és contrària a l'ordenament vigent, incloent la Llei General de Telecomunicacions, la Constitució Espanyola i les Directives Europees en matèria de Telecomunicacions, al seu accés, la lliure competència i llibertats fonamentals dels ciutadans.

Per aquest motiu, en defensa dels interessos de la xarxa oberta, dels professionals i empreses que hi treballen, de les Administracions Públiques que en participen, i sobretot de la llibertat dels ciutadans, no hem tingut cap altra sortida que interposar un recurs de reposició contra aquesta norma, tot confiant que amb això la CMT esmeni aquesta situació de forma satisfactòria per tothom.

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

Un audiòfon per la CMT?




Al Poblenou molt a prop d'on s'ubica la CMT, també hi ha GAES...
Com que ambdós son membres de l'Associació d'Empreses 22@ Network, segurament els hi farien descompte en els audiòfons que està clar que necessiten amb urgència

 

Felicitats per la iniciativa!

No ens poden trepitjar i nosaltres quedar-nos de braços creuats sense fer res. Enhorabona un altre cop!

Increiblement genial...

He quedat bocabadat amb la qualitat del recurs interposat. Ara, si no els hi ha caigut encara la cara de vergonya i proven de recollir-la, espero que estiguin demanant disculpes i modificant tot el contingut de la circular.

Fundació, una feina excel·lent. Suposo que la feina recau sempre en les mateixes persones, però el resultat és ben bò.