Languages

User login


Com es fa un HUB Direct Connect i com s'hi conecta


[image:3423,right]Responent a la necessitat de publicar una llista de ftp's que es comentava ultimament, i de muntar un sistema per poder compartir arxius fàcilment, he fet cas del consell de ACiDBiTS, i he muntat un servidor DC a guifi. Aquest sistema funciona centralitzat en un "HUB" que permet a tots els clients veure's entre si, i obtenir la llista del que te compartit cadascú, aixi com fer cerques sobre la totalitat de clients conectats a aquell hub o a d'altres hubs, simultàniament. Les transferències, però no passen pel servidor, sino que son punt a punt (P2P) entre els clients.

Instalació d'un HUB Direct Connect:

Instalar el paquet opendchub, en debian

apt-get install opendchub  

Un cop instalat, l'executem amb opendchub El primer cop ens demanara per quin port el farem escoltar. Nosaltres hem fet servir el 4747. Ens demanara també els passwords pel servidor. a l'arxiu /root/.opendchub/config podem canviar diverses opcions de configuració, entre les quals

hub_name --> nom amb que veurem el hub al conectar-nos 
max_users --> màxim numero d'usuaris simultanis permesos
hub_full_mess --> missatge que es donara quan estigui ple
min_share --> quantitat minima (bytes) compartida per poder entrar al hub

hi han moltes altres opcions que ens permetrien per exemple, protegir amb password l'accés al hub, o nomes acceptar usuaris registrats, pero que no utilitzarem en aquest cas.

Per últim, si el servidor que tenim esta darrera d'un firewall, ja sigui del propi servidor o del router, recordeu d'obrir i/o redireccionar el port 4747 (o el que hagueu escollit) cap al servidor.

I ja esta a punt per ser utilitzat :

Conectar al HUB DirectConnect

Per poder conectar al hub, compartir fitxers i  baixar-ne, ens farà falta un client DC. N'hi han varis aqui en podeu veure una llista . Nosaltres farem servir el DC++ per windows. (El primer que ho provi amb un client linux, que es curri l'explicacio :P)

Un cop el tingueu instalat, s'han de configurar alguns paràmetres.

Conexió

(Només pels que estan a darrera d'una radio client, si tens una ip publica pots passar al següent punt.)

Per poder conectar hem de indicar alguns paràmetres al DC++
Anem a File -> Settings -> Connection Settings, i marquem "Active". A la ip, posem la ip publica del nostre linksys (10.138.x.y) i posem 1472 tant a TCP com a UDP Port.

També haurem d'obrir aquest port a la nostra radio. Per fer-ho, entrem pel navegador al nostre linksys, i anem a la seccio "Applications & gaming" i afegim una entrada "DCHub" cap al port 1472 (start i end) pels dos protocols (both) i direccionada cap a la ip del vostre ordinador, i marqueu la casella "Enable". Aqui teniu una captura de pantalla d'exemple. Un cop fet heu de guardar els canvis amb el boto "Save Settings" del final de la pàgina.

Arxius/carpetes compartides:

Aneu al Menu File -> Settings -> Sharing i a traves del boto "Add Folder", podeu triar les carpetes que voleu compartir. El procés tarda una mica, ja que ha de indexar tots els arxius que comparteixis. paciència! només es fa un cop per cada arxiu coimpartit.

Pujades simultànies

Des del mateix menu que avans, pujem el valor de "Upload Slots"  a la quantitat de descarregues simultanies que volgueu permetre. Deixeu-ho a 5, és un bon numero :) .

Funcionament

El primer cop que l'engueu us demanara el nom d'usuari amb que us identificareu al HUB. per conectar, aneu a File -> Quick Connect, i poseu la direcció "utopia.guifi.net:4747". Un cop conectats veureu la pantalla dividida en 3 seccions. A la dreta veureu els usuaris conectats, que de cadascun podeu fer un "Get file list" amb el boto dret per obtenir la llista dels arxius compartits. A sota veureu les conexions tant, baixades, com pujades. A la part + inferior, veureu unes pestanyes per canviar entre seccions un cop en tingueu + d'obertes. Veureu una icona amb el dibuix d'una lupa. Si la premeu, veureu una finestra d'on podreu buscar amb diverses opcions, dins dels usuaris conectats al hub.

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

Traducció al català del DC++

És una versió antiga, això vol dir que hi haurà missatges que seran en anglès però molts quedaran traduïts. I si algú s'hi entreté podem anar-lo traduïnt.

Descarrega´l, desa´l al directori del DC++, canvia-li el nom i extensió a lang_catala.xml (sense el txt), dins del programa vés a Fitxer / Configuracions / Aparença

A Fitxer de l'idioma fes explora fins a localitzar el fitxer 'lang_catala.xml' accepta i reinicia el programa.

Nova traduccio, versio 0.670 acabada :)

Aquesta nit amb en Miquel Martos ens hem dedicat a traduir al complet el DC++, ja he canviat l'arxiu i ara ja hi ha l'actualitzat, com a adjunt del document. Quan us el descarregueu, esborreu el .txt del final de l'arxiu. Merci Lluís per per recordar-nos que hem de treballar en Català quan hi ha l'opció ;)

puja-ho

ara el que podrieu fer és enviar a algú que treballi en el projecte del DC++ que el posi en el cvs i així si algú se'l baixa ja el tindrá traduit ;)

Fet!

Vag tenir el mateix pensament :P. Avans de penjar-lo aqui ja l'havia penjat a sourceforge.net

Genial

configuració opendchub

Hola, es possible configurar el hub perque comparteixi la carpeta Incoming de l'MLDonkey? sino, seria possible instalar un client al mateix PC que el hub, i que ho compartis ell?

salut!

Si.

El del puntàs a SHV està muntat així.
Per fer-ho s'hi ha muntat el client dctc
No sé si ho pot fer directament l'mldonkey, de tota manera amb el dctc ha estat molt senzill. És un procés que s'inicia i llestos ;)

hub i client junts.

si es posa el hub i un client penjant del mateix node, el que passa es que quan algu tranfereix amb el client, si s'arriba a saturar l'ample de banda, s'en resenteixen molt les conexions de la resta de gent cap al hub. Es nota sobretot al demanar llista d'arxius o fer cerques.

Merci!

i com ho inicieu, amb un script a etc/init.d ?
M'el pots enganxar aqui?

script

Si, hauria d'estar al init.d o al /etc/rc.local.... gràcies per recordar-m'ho pq ara encara està manual ;). El servidor del puntàs està estable de fa força dies i és d'aquelles coses que només ho recordes quan falla...

La comanda és bastant autoexplicativa, té un help si ho demanes sense arguments, però si vols veure p.ex. la que hi tenim ara:

dctc -n SHV.burra.puntas -s /burra/mldonkey/.mldonkey/incoming/ -a 10.138.20.101 -p 1472 -g utopia.guifi.net:4747 -u 2,2,2 -t

Ho has de fer des de l'usuari de la burra, mai com a root, i ha de tenir privilegis per escriure en el directori que toca. L'argument "-s" és com ja et deus haver imaginat, el directori a partir del qual es baixa tot i és comparteix.

p.d. ...

m'he oblidat de dir, tot i que ja ho hauràs deduït, que això fa de client, no de hub.

script i usuari

Si engego la mula amb l'script del web-gmui (startup.sh) la mula em corre com a usuari www-data, es correcte? si vull posar el dctc a l'init.d puc dir-li com a quin usuari m'ho ha d'executar?

amb un "su"

su - <usuari> -c "<instrucció>"

On:

  • <usuari> és l'usuari linux que vols fer servir
  • <instrucció> és la comanda o l'script que vols executar, en aquest cas, la parrafada del "dctc..."

setuid

Una altre manera de fer-ho, es amb el setuid, només cal canviar els permisos a l'executable que vulguis que corri com a un altre usuari diferent al que l'executa:
primer canvies l'amo de l'arxiu a l'usuari que vulguis que corri el procés i després li actives el permís setuid, amb chmod u+s arxiu_executable
(man setuid)

TEMPS EXAURIT

He baixat, instalat i traduit el Dc ++,pero alhora de conectar em posa sempre TIMEOUT (en angles) TEMPS EXAURIT,em fa falta alguna cosa mes? he fet algun pas malament? conecto amb utopia.guifi.net:4747.pero de moment res .Algu em pot ajudar?

això en carles o en roger...

si no et contestesn aqui.. a la llista...
de totes maneres avui es un mal dia per això depèn des d'on connectis... estem remenant els troncxals, i és facil que segons quines connexionsa distància hi hagi talls.

get file list

quan possu "get file list" a algú que està connectat, a sota se m'obra una finestra on diu el nik i "connecting..." però després posa "connection timeout" i torna a començar "connnecting" i després "connection timeout"
Algú sap perquè no se m'obra la llista??

Servidor hub aturat a utopia

em sembla que el hub d'utopia està aturat, a veure si en carles o en roger en diuen alguna cosa :)

Paràmetres de configuració

[image:3423,right]Estava ajudant a configurar un DC++ per connectar-se a utopia.guifi.net

Però veiem que la nova versió de DC++, la 0.698, ha canviat la manera de configurar la connexió al servidor.

Total, que es pot fer la connexió. L'Active que hi havia a les versions antigues no apareix enlloc.

No es problema dels ports del router, ni del pc, només sembla de configuració del programa.

Teniu alguna idea de què posar i on ?

imatge de sinuso.org

També haurem d'obrir aquest

També haurem d'obrir aquest port a la nostra radio. Per fer-ho, entrem pel navegador al nostre linksys, i anem a la seccio "Applications & gaming" i afegim una entrada "DCHub" cap al port 1472 (start i end) pels dos protocols (both) i direccionada cap a la ip del vostre ordinador, i marqueu la casella "Enable". Aqui teniu una captura de pantalla d'exemple. Un cop fet heu de guardar els canvis amb el boto "Save Settings" del final de la pàgina.

No es pot fer en general si hi tenim 4 ordenadors conectats?