Languages

User login


TRSACreuGran39


node36076 TRSACrGrn39TRSACreuGran39
zonaTerrassa
posició (lat/lon)Lat:41.566280
Lon:2.015310
15 metres des del terra
disponible per fer xarxa i monitoritzarYesReserved
gràfics proveïts des deAgafar dels pares

informació de contacte

creat per: barbabrat el 05/02/2011 - 1:25pm · actualitzat per: cmos486 el Dll, 11/06/2012 - 20:07

trastos

trasto

tipusipestatúltima disponibilitatunsolclic
TRSACrGrn39Rd1radio/  AirOsv5.x 
No estàs autoritzat a actualitzar aquest node.

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

ja grafiques!!

ei molt be Albert!

ja grafiques!!!

Bones Albir! Sí, em surten

Bones Albir!

Sí, em surten les gràfiques però no hi ha manera d'entrar a la xarxa!!

P q ja hauria de poder entrar a guifi.net, oi??

 

merci per tot!!

imatge de Tron

Falta crear el usuari

Aqui --> guifi.net/node/36076/view/users recorda nom, cognoms i mail real (tens de tindre paciencia perque l'aprovin) configurar el proxi en el navegador perque s'obri la finestra de autentificació.

Salutacions

Ja hi ets a la xarxa!

Hola,

a la xarxa guifi.net ja hi ets!  Pots accedir a tots els serveis que vegis aqui :

http://guifi.net/node/3671/view/services

Com comenta en Tron, si vols sortir a internet per proxies federats et cal un usuari aprovat, que tu mateix et pots donar d'alta amb les condicions que comenta. Si el node grafica aleshores se t'aprovara l'usuari i podras sortir per qualsevol dels proxies de guifi.

Sense usuari ja podries sortir per proxies que no estiguin federats, pero aleshores et perdries una de les potències de guifi.net.

Per cert, a quin nivell de senyal veus el node TRSASocietetNord?

salut!

 

Bones! Albir,  el nivell de

Bones!

Albir,  el nivell de la senyal que rebo és de -78 a -80 db.

Una altra pregunta. Com ho faig per accedir a aquest serveis que dius? Desdel firefox no aconsegueixo entrar a la pàgina inicial de guifi. Haig de modficar alguna opció del navegador?

 

Merciiiii

nivell

holes,

el nivell de senyal es el qeu va sortir o es podria millorar encarant o  inclinant una mica la nanostation?

Pel que fa als serveis: 

- les portes a internet les has de configurar al navegador (o al sistema operatiu sencer, depenent del que vulguis. Ho pots fer de forma manual o amb algun plugin com ara el guifi-proxy https://addons.mozilla.org/es-ES/firefox/addon/guifiproxy/

- Altres serveis lligats a servidors que estan a guifi-net ,per exemple, el FTP de TRSAjuliol22 http://guifi.net/node/35010  hi pots accedir des de el navegador posant ftp://10.139.7.162 o un client d eftp normal. Altres com ara el servidor de jocs requereixen qeu tinguis instal·lat el joc en concret i definieixis una partida multijugador amb la ip del servidor com a master de la partida. Al principi de posar-lo a vegades hi jugavem al Open Arena estant a l'Ateneu Candela, pero ultimament no ho fem anar gaire. Per altres serveis, a la pàgina de cadascun hi hauria d'haver una mínima info de com entrar.

- Altres serveis com el DNS, iperf, NTP o algun altre son de suport a la propia xarxa

En fi, mica en mica

 

salut

Bones Albir!! Primer post

Bones Albir!!

Primer post desde casa, iuhuuuuuuu!!!!! El Tron em va donar un cop de ma via xat per navegar per proxis. Però jo em pensava que no podria entrar a internet fins que no tingués l'usuari activat... A veure, no puc entrar a tot arreu (gmail, banc, addons mozilla pel plugin,...), però sí a molts d'altres llocs. SUposo que quan ja tingui l'usuari activat podré entrar-hi, oi? Triguen molt a activar-lo?

Segon tema: no he modificat la inclinació d l'antena o sigui que segurament puc millorar la senyal. Però quan dius inclinant-la vols dir físicament o retocar la configuració de l'antena?

Moltes gràcies per tot!!

i salut a tothom!

 

Bones Albir!! Primer post

Bones Albir!!

Primer post desde casa, iuhuuuuuuu!!!!! El Tron em va donar un cop de ma via xat per navegar per proxis. Però jo em pensava que no podria entrar a internet fins que no tingués l'usuari activat... A veure, no puc entrar a tot arreu (gmail, banc, addons mozilla pel plugin,...), però sí a molts d'altres llocs. SUposo que quan ja tingui l'usuari activat podré entrar-hi, oi? Triguen molt a activar-lo?

Segon tema: no he modificat la inclinació d l'antena o sigui que segurament puc millorar la senyal. Però quan dius inclinant-la vols dir físicament o retocar la configuració de l'antena?

Moltes gràcies per tot!!

i salut a tothom!

 

imatge de Tron

Inclinar l'antena fisicament

O pots fer posan un petit gruix a la part de dalt o a baix (segons el teu perfil tens de posar-ho a sota), jo utilitzo uns taps de suro sintetic partits per la meitat a lo llarg.

Ara crec que pots entrar al serveis de la xarxa (pots provar entrar al meu FTP ip: 10.139.11.70 user: guifi pass: guifinet) Cuan tinguis el usuari activat segur que no tens problemes per entrar a tot els altres llocs que ara no pots.

Salutacions

Antena!

Merci Tron!

Provaré de posar un gruix com tu dius; però pq hauria de posar-lo a sota? És pq l'antena del supernode esta més amunt que la meva?

Salut!

 

 

Com diu en Tron

Hola Albert,

lo de la inclinacio em referia al mateix que et diu en tron. Pel que comentes del gmail i el banc podria passar que no estessis maracnt la casella que diu utilitzar el mateix servidor proxy per a Tots els protocols , en firefox esta a apropde la casella on es posa la ip del proxy.

Per cert, pots posar operatiu l'enllaç i sortira la línia verda al mapa. Per fer-ho has d'anar a la edició del traso (no del node) , desplegar el segon grup de opcions i canviar el valor del desplegable no ara deu posar projectat per operatiu. Al cap de una estona s'actualitzaran els mapes i sortira la linia verda.

salut

 

albert

imatge de Tron

Ho que deduexes del gruix a sota es correcte

Es perque segons els perfils el supernode es a mes alçada que el teu node, tampoc cal que el gruix sigui molt.

Com diu albir tens de seleccionar "utilitzar mateix proxi per tot" just sota de on vas posar l'ip.

Salutacions

Ja ho tens tot fet!!!

Oi que mola veure la linia groga al mapa i el verd de operatiu?

A Terrassa no gaire gent s'ha fet tot el procés solet!!! :)

SAX!!!

I tant que mola!!!

Bueno, això que dius tu de solet no és del tot cert, ja que tu i el Tron m'heu ajudat cada vegada que ho he necessitat, eh? O sigui que bona part de la meva alegria es deu a vosaltres dos.

Ara començo la 2a part del procés que és muntar un acces point i fer arribar la xarxa a casa dels veïns. Què em recomaneu, que compri un switch i passi cable o que comprem un acces point potent i que arribi la senyal als 2 pisos.

AH, Albir, tu em vas dir que amb un router vell q tingués antena ja podria muntar un acces point oi?

Moltes gràcies, sou uns jefes els 2!!

fins aviat

Per cert Tron, amb la contrassenya que m'has donat no puc accedir al teu FTP; deies que era guifi i guifinet oi??

Salut!!

 

 

Inclinació Antena

Bones!

he inclinat una mica l'antena per sota, com deies Tron. Li he posat mig tap de suro a lo llarg, però no sembla que canvii gaire la senyal. Tb provaré de moure-la un pèl a dreta i esquerra a veure si millora la cosa. Tinc la potència de l'antena a 11 dB, en aquella opció que surt al menú de la nano; és suficent??

Una cosa Albir, saps quin nivell de senyal reben els del kasalet, per curiositat?

Merci per tot!

imatge de Tron

Pots reciclar qualsevol AP

Per fer de access point (com si es regalat de una operadora).

Per entrar al meu FTP utilitza un client tipus Filezilla(hi ha un manual a la web) ip: 10.139.11.70 de port no posis cap, ni el tens de configurar perque utilitzi proxi, user: guifi i pass: guifinet

Amb aquestes dades tens de poder entrar, sino fos aixi copia i enganxa el missatge que surt en aquest mateix fil.

Salutacions

Port

Bones Tron,

el Filezilla em demana que li especifiqui un port. No hi ha manera d'accedir al teu ftp...

salut!

imatge de Tron

Dons de port posa

El 21 que es el de FTP

Salutacions

El cable sempre és més fiable

Hola Albert,

Si podeu passar un cable sempre tindreu un sistema mes fiable, hi ha gent que no vol per mandra, estetica, no fer forats, etc...

La majoria de  routers adsl es poden fer servir com a Access Points, configurant només la part de LAN (es a dir sense  tenir en compte res de la part WAN o ADSL). els típics blancs ho poden fer i alguns fins i tot admeten firmware's més oberts com ara el openwrt, però  no és pas necessari.

Només cal vigilar que el ap estigui als rangs de xarxa i vigilar quin dels trastos vols que et doni adreces, deshabilitant el DHCP a la nano o al router.

Per cert, a TRSAsocietatNord veuen el teu node amb valors de -85 -83, que no es gaire bona, si el pots afinar tot anirà molt millor.

i un altre "percert", si sou gaires veins penseu si us voleu posar un supernode o contribuir a la xarxa algun dia en algun apadrinament (ara no en tenim cap)

Salut!

 

albert

 

Reciclar els Routers!

Bones,

tot just he començat la meva recerça de routers vells. A veure si entre amics i familiars surt alguna coseta! Si tinc algun dubte, que segur que sí, ja us ho faré saber, per si em podeu donar un cop de mà.

Aquests dies he estat fent una ullada als serveis de guifi i provant cosetes i deu ni do la de coses que hi ha!! Tenieu raó quan deieu que guifi era molt més que internet gratis! Jo, amb els meus coneixements nuls d'informàtica no tinc clar com aportar alguna cosa, però ja hi aniré pensant.

ALbert, comentaré això que dius de l'apadrinament o el supernode, a veure si entre tots fem alguna cosa gran, però tb et dic que de moment només som 2 veïns. AH, i si em podeu avisar pel Ferralla Festival intentaré passar-hi!

salut!!

albert