Languages

User login


BCNVerdi78


v0.2

Detalls per a la incorporació a la xarxa des d'aquest node

Com ajuntar-se a aquest node

El node del BCNVerdi78 de Barcelona està situat a la banda nord de la Vila de Gràcia, a uns 80 metres d'alçada sobre el nivell del mar, a la falda sud del turó del Carmel.

Pots ajuntar-te a aquest node segons la teva ubicació i visibilitat:

- Muntant dues antenes directives enfrontades una a la teva ubicació i una altra a la ubicació de BCNVerdi78.

- (En un futur) la idea és muntar una antena OmniTik AC per fer de punt d’accés.

Has de preparar el teu node com es descriu a continuació, després escriure'm un mail amb la teva disponibilitat per quedar i jo em comprometo a acompanyar-te a la instal·lació en el període d'una setmana.

És important fer tots els passos tal com es detallen. Si necessites ajuda de la comunitat pots trobar-la per part de voluntaris cada dijous als guifilabs de la comarca (potser ens trobem, encara que ara mateix hi vaig poc) o contractant els serveis d'un professional.

 

Per a preparar el teu node el procediment habitual és el següent:

0.- Si encara no el tens escriu un document informant tècnicament de com ajuntar-se al teu node, pots copiar directament aquest.

1.- Comprova virtualment que hi ha línia de visió directa entre la teva ubicació i el BCNVerdi78.
Per fer això projecta el teu node en el mapa i crea una línia virtual entre el teu node i el meu. L'aplicació et donarà el perfil del terreny sense comptar edificis i una imatge zenital amb els edificis, si la primera gràfica diu visibilitat segueix la segona per veure si xocaria amb edificis més alts que els teus. Si no hi ha línia de visió directa repeteix l'operació amb altres nodes més favorables.

2. Orientativament pots fer un scanneig per veure si trobes un AP amb l'ESSID guifi.net-BCNVerdi78-AP0.

3.- Afegeix virtualment el teu trasto a la pàgina del teu node i l'altre trasto a la pàgina del node BCNVerdi78 (demana permisos a la llista guifi-dev@llistes.guifi.net per fer editar nodes d'altres si no tens aquest permís) i configura amb la IP proveïda des de la web de guifi.net, munta i encén la teva antena directiva cap a BCNVerdi78 i prepara el material que faràs servir per a fer l'enllaç a l'altra banda.

4.- Envia'm un mail presentant-te, dient-me la teva ubicació física, passant-me un enllaç de la teva pàgina del node a guifi.net.

En aquest moment jo revisaré que hagis fet els 5 passos anteriors (inclòs el 0) i, de ser així, et respondré per quedar.

5.- Vine en el dia i la hora acordada amb l'antena, un pal i ferratges o un braç, cable de xarxa per exteriors, connectors i les eines que et seran necessàries per fer la instaŀlació. Porta tot el que pensis que faci falta. El muntatge de l'antena es farà al terrat aprofitant un altre pal d'antenna i no a façana per qüestions d'estètica.

Apreciacions sobre la configuració:

La teva antena anirà connectada a un port del meu maquinari. T'hauràs d’encarregar del protocol d’enrutament.

 

Apreciacions generals:

Les teves antenes i trastos poden ser de qualsevol fabricant.

El mode de treball de les ràdios poden ser qualsevol dels estàndards oberts, com ara ad-hoc, client, AP o AP WDS.

El protocol d'enrutament pot ser qualsevol dels standards oberts com ara BGP, BATMAN-adv, BMX6.

Si una altra persona veu una de les teves antenes amb bona senyal hauràs de permetre que es connecti amb les mateixes condicions. El motiu és evitar fer interferències als escassos canals que tenim al WiFi.

Si una altra persona vol connectar-se per cable donat que està a una distància que arriba fins al teu perímetre hauràs de permetre que es connecti amb les mateixes condicions.

 

node100095 BCNVerdi78BCNVerdi78
zonaGràciazona urbana, antenna al terrat
posició (lat/lon)Lat:41.405481
Lon:2.155427
21 metres des del terra
disponible per fer xarxa i monitoritzarYesPlanned
gràfics proveïts des deAgafar dels pares

informació de contacte

creat per: rugeps el 25/09/2017 - 9:42pm · actualitzat per: rugeps el Dg, 13/01/2019 - 18:55

trastos

trasto

tipusipestatúltima disponibilitatunsolclic
BCNVerdi78Rd3radio10.90.235.34/27PlannedAirOSv7.x+
BCNVerdi78interiorradio10.90.235.35/27PlannedqMp
No estàs autoritzat a actualitzar aquest node.

enllaços de xarxa (ap/client)

nodes enllaçats (trastos)ipestatkms.az.
BCNVerdi78Rd3 - GSFBCNVrd78Rd3CPE0
156032-BCNmtjJardiBotanic-[43701] (BCNJardiBotanic-NB5-Gracia)10.90.235.34/10.90.235.33Planned4.858175-S
Total: 4.858 kms.

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

connectivitat

Bones, L'antena ja està connectada i funcionant amb bona senyal. He estat fent proves. A vosaltres us hauria de sortir que ja t'he connectivitat. No obstant quan he intentat fer ping pel servei web que teniu aquí, m'ha sortit que els paquets no arribaven. Cosa que no entenc... (a l'apartat d'última disponibilitat apareix com a Down (n/a)) No obstant l'antena segueix enviant i rebent paquets. He de reconèixer que després de fer moltes proves he prescindit d'usar l'arxiu "unsolclick" ja que cada vegada que l'introduïa a l'antena aquesta es desajustava, no connectava amb la vostra xarxa i era inaccessible via cable fins que no li feia un reset. Realment he perdut molt de temps intentant usa aquest fitxer. Finalment he configurat els camps a ma com he pogut. No obstant, si us plau, si creieu que hi pot haver alguna incorrecció digue-m'ho. Moltes gràcies Salutacions