Languages

User login


Publicar continguts a la web


Es convida expressament a tothom a publicar continguts en aquesta web.
Quan aquests continguts es vol que promocionin a la portada, per mantenir una presentació ordenada, pràctica, i un mínim de qualitat a la web, cal procurat vetllar una mica la presentació, respectar el llenguatge, no fer abús de les imatges i dels formats, per exemple evitant un excessiu desordre, no "robar-les" a altres llocs, o penjar-les de llocs on no rendeixen tan bé, o amb el temps es poden trencar els enllaços.

  • Idioma. Perquè un contingut es vegi a la portada, cal escollir la categoria corresponent a la portada a l'idioma amb el que s'ha redactat el contingut. Recordeu que tenim suport multi-idioma, si respectem l'idioma que correspon a cada portada. Barrejar idiomes dona una imatge molt caòtica, especialment a la gent que no és multilingüe. Feu traduccions a la pàgina si voleu que apareixi en la portada d'un altre idioma.
  • Començar amb un resum. A la web també s'hi escriu molta cosa i la portada s'actualitza sovint amb novetats de tota mena, convé evitar que un sol article destaqui en excés respecte dels altres i precisament per això s'hauria d'evitar de pujar imatges massa grans que omplin tota la pantalla o un contingut massa llarg.
    El resum ha de ser un text no massa llarg, que no vagi més enllà d'unes quantes línies, i faci una síntesi o introducció al que es diu. Si és un contingut molt curt, pot ser ja tota la pàgina.
    A continuació, si la pàgina té més continguts, o volem presentar les imatges amb més resolució, poseu el separador per a la resta del contingut.
  • Imatges. Si voleu pujar imatges a la web, aneu a la opció de "crear continguts", i esolliu la opció "imatges". Un cop creat el nou contingut de tipus "imatge", en la pàgina que estu escrivint, començeu amb la sintaxi:
    [image:<num_de_la_imatge>,right]
    I a continuació escriviu el text de resum.
    D'aquesta manera en el resum apareix una imatge reduïda, i teniu igualment la imatge en resolució sencera si la voleu incorporar a la resta del contingut.

  • Presentació. La presentació (colors, tipus de lletra) es gestiona des dels motors de presentació. Eviteu forçar tipus de lletra que canviin el que proporciona la presentació de la web, faltes d'ortografia, etc...