Languages

User login


Clients a "llarga distància"


Després de dos anys donant-li voltes ( http://guifi.net/node/16456 ) , i algun altre d'abans, encara no hi ha quòrum per muntar res seriós a Tavertet.

De moment hem estat fent proves des de casa d'un amic amb una Nanobridge M5 i veiem que des d'allà mateix podem enllaçar amb l'AP a 5 Ghz de Sant Bartomeu del Grau ( SBGRocLlargST1-AP http://guifi.net/guifi/device/5508 ), sense necessitat de més infraestructures. La distància és una mica gran, d'uns 19 km, però sembla que es pot mantenir un enllaç de suficient qualitat.

Ens agradaria connectar aquest client al que li podríem facilitar accés a internet a través del proxy de Setup (?, seria el “més proper” en quant a xarxa) o algun altre, encara que enllaçar tan lluny potser no sigui el més adequat. De moment l'AP   SBGRocLlargST1-AP té capacitat per més clients i potser aquest primer pas engrescaria a més gent de la zona de cara a fer un desplegament futur.

Com ho veieu ?

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

Malament

haviat hi haurà reformes en aquest St de Sant Bartomeu, una d'elles serà enfocar l'antena més verticalment cap a terra. Quina senyal reps ara per tenir l'enllaç de suficient qualitat que comentes?

Jo proposaria millor ammpliar el supernode i fer troncal cap a Tavertet per evitar maldecaps i perdre un munt d'hores

podeu començar amb un mini super node

tipo Fontcoberta: guifi.net/node/29398

senyal, etc

Per tot això preguntava.

Amb l'antena (Nanobridge M5) de qualsevol manera en un balcó teníem RSSI de -80 -82 dB i soroll  < -94 dB amb el que l'enllaç WFi mantenia velocitats de 8 - 12 Mbps. Donat que l'antena es podria posar més amunt i potser passar-se a quelcom de més guany (AirGrid ?), la cosa sembla factible.

Per cert, quina antena hi ha al costat de St. Bartomeu ?  (Per tenir una idea dels guanys implicats)

La primera idea de Tavertet era muntar un supernode en un punt alt des del que es poden enllaçar alguns punts de La Plana, com per exemple el Pavelló de Gurb. Això de moment està aturat. Les opcions que ara queden són des d'algunes cases i des d'elles sembla que només es veu St. Bartomeu. La dificultat d'enfilar-se a algunes teulades complica alguns experiments.

Paral.lelament s'ha muntat un enllaç des de la depuradora de Vic a la de Tavertet (EDARs) però malauradament des d'aquesta no es veu el poble.

 

Antena (5 GHz) AP Roc Llarg ?

A més de l'assumpte del guany que preguntava abans, i que ens pot servir per determinar una mica el guany per un enllaç cap a la Plana o St. Bartomeu, quina és la polarització de l'antena de l'AP  ?

Entenc que la Nanobridge amb l'alimentador així  |  és de polarització vertical, però rebia una mica millor (aprox. +6 dB) girant 90º ( -- ). (En qualsevol cas també hi podien haver efectes de reflexions en unes teulades properes i en la trajectòria) 

mes facil si vols

poses dos Nanobridge una a Tavertet i unaltre a St. Bartomeu per exempla i ja tindras una radio dedicade per tu,despres si vols fer creijar el node de Tavartet i poses un router 750 de mikrotik i d'alla i pots anar penjant entenes tipo ubnt per fer cobertura a clients.. el invent pero no esta suportat per la web ..es una idea nomes..

Si

Si, aquesta és una de les opcions en consideració.

Gràcies per tots els comentaris

 

Antena

és una sectorial de 5Ghz 17dBi + minipici de 350mW

cal que revisis amb l'usuari guest a quina senyal et rep Sant Bartomeu a tu...