Introduïu el vostre nom d'usuari de guifi.net.
Introduïu la contrasenya per al vostre nom d'usuari.

Crear compte

Demana una contrasenya nova

PARTICIPA-HI!

A guifi.net s’hi pot participar de mil maneres. Aquí et resumim les principals:

 

 

 1. FENT XARXA.
  A guifi.net, la millor forma de participar-hi és ¡¡fent xarxa!!, apadrinant i muntant nodes i supernodes per a posar les telecomunicacions, a través de guifi.net , a l’abast de mes i mes gent, i mes i mes territoris. Fes-ho tu mateix! Guifi.net ets tu!. El teu node serà sempre teu i formarà part de la xarxa de tots!
  Unir-se a guifi.net, en tres passos.
 2. CEDINT UN ESPAI ON POSAR: UNA ANTENA, SUPERNODE, REPETIDOR WIFI, O UNA CANALITZACIÓ O INFRAESTRUCTURA PER ON PASSAR FIBRA ÒPTICA.
  Igual no vols saber res de telecomunicacions, però tens un espai que no t’importaria que guifi.net usés... Tens una urbanització?, una carretera, una autopista, postes elèctrics, torretes de telecomunicacions?. Doncs tu cedeix l’ús de l’espai que algú hi farà arribar guifi.net!.
 3. INTERCONECTANT AMB LA TEVA XARXA DE TELECOMUNICACIONS?.
  Internet és això: interconectar xarxes d’ordinadors. Tens una xarxa wifi, una xarxa de telecomunicacions pròpia, una xarxa corporativa?, fibra òptica fosca??
  Doncs perquè no la interconectes amb guifi.net?. Interconectar és win-to-win? Tots i guanyem!. Aquesta és la raó de l’èxit de Internet, que es construeix interconnectant!
  Ep, també acceptem fer peering amb les grans teleoperadores, som així de oberts!.
 4. ALTRES FORMES DE PARTICIPAR:
  Però hi ha moltes altres formes de participar-hi si t’agrada el projecte. Aquí en tens algunes, tot i que segur que n’hi han força més:
  1. Ets estudiant? Professor universitari?
   T’agrada el projecte guifi.net ? Ets estudiant universitari (de grau o de postgrau)? De formació professional?.
   Desenvolupament d’aplicacions de gestió de xarxa, desenvolupament web, programació, disseny multimèdia, administració de xarxes, telecomunicacions, wifi, fibra òptica, hardware (routers), map servers i sistemes d’informació geogràfica, xarxes de nova generació, etc.
   guifi.net és sobretot un projecte tecnosocial, amb moltes derivades socials, polítiques, econòmiques i territorials que mereixen gestionades i promogudes.
   Regulació i dret en telecomunicacions, marketing social i relacions públiques, comunicació i premsa, community manager, networking, investigació social de les tics, anàlisis de models econòmics de desplegament de infraestructures, geografia humana, usos socials i econòmics de les infraestructures de telecomunicacions, especialistes en fons europeu, fons de recerca i innovació, en captació de fons, documentació i traducció de les webs i documents, etc etc etc.
   I si tens alguna proposta en que no hem pensat fes-nos-ho saber... t’escoltarem encantats!.

   Formes de participar i ajudar des d’aquest àmbit:

   1. Fent convenis de cooperació educativa (pràctiques, beques) entre la teva universitat i la Fundació guifi.net.
    Hi ha diferents camins per poder fer pràctiques a guifi.net , a algun dels grups locals dispersos pel territori. Sabem, alguns per experiència pròpia que moltes de les places de pràctiques que els estudiants teniu a disposició als vostres estudis sovint no són molt atractives. Doncs guifi.net és un lloc on pots aprendre, aportant, molt i molt. És una entitat de cultura “hacker”, de filosofia “aprèn fent-ho”... si ho saps fer ensenya-ho als companys, i si no, aprèn d’ells.
   2. Fent recerques aplicades sobre guifi.net.
    1. Ets una empresa? Un emprenedor?.
     La xarxa i la connectivitat són lliures, però òbviament es pot usar per al que es vulgui. Entre altres coses, per a fer negoci en un sector generador d’ocupació i tractor de l’economia.
    2. Ets una empresa, una administració, una institució, una entitat social?.
    3. Tens diners disponibles? Has pensat mai en rendibilitzar-los socialment ajudant a projectes que busquen el be públic?.
   3. La darrera forma de participar, i la més fàcil, òbviament, és donant diners al projecte, ja sigui a la fundació o a algun dels grups locals del projecte. Qualsevol euro és benvingut!. Per a la participació econòmica desinteressada, pots fer una donació des de l'apartat "Dóna ara".

 

 

  • Membres de RIPE NCC member
  • European Network of Living Labs
  • Openspectrum.eu
  • Membres del Catnix
  • Premi Nacional de Telecomunicacions 2007 concedit a Guifi.net
  • Citilab Cornella
  • Fundacio Punt.cat
  • Fundacio AAVC Hangar.org
  • Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau