Languages

User login


Trobada Internacional de Xarxes Obertes (SAX2007 & WSFII)


JA T'HI POTS INSCRIURE! 

Com anar al SAX2007 - How to come to SAX2007 - Cómo llegar al SAX2007

Enguany la tradional trobada de xarxes sensefils ciutadanes de Catalunya (SAX) s'ampliarà a nous continguts, es desenvoluparà al llarg d'una setmana, i es dirigirà a nous públics, incloent als altres col·lectius que fan xarxa arreu del món i per tant es farà afiliat al WSFII (World  Summit for Free Information Infrastructures).

La inscripció és lliure i gratuïta i hi està convidat expressament tothom que participi o tingui interés en el desenvolupament de la xarxa lliure arreu del món.

L'objectiu central del SAX & WSFII és el tractament, la discusió, la potenciació i difusió, a tots els nivells, de les xarxes de comunicacions obertes com a alternativa real als models tradicionals i com a punt de trobada de tots els actors que hi intervenen, des del món de l'empresa i els serveis, les administracions locals, els col·lectius tecnològics que hi donen suport i en fan objecte de recerca i desenvolupament, i els usuaris en general.

T'interessa assistir a aquest SAX2007 & WSFII si formes part d'una comunitat o en vols crear una, si ets d'un Ajuntament o administració local i hi vols participar, o si tens una empresa i t'hi vols relacionar. Si vols compartir la teva experiència fent xarxa oberta o entendre com altres ho han fet.  Si vols veure com hi ha qui aconsegueix crear models comuns d'autoservei sostenibles en lloc de només gastar diners i més diners creant "models de negocis" que permanentment creen pèrdues.

Consulteu el programa per veure els ponents, veureu que és una oportunitat per trobar-nos amb molts dels actors rellevants en el món de les xarxes obertes. 

Es desenvoluparà per jornades (potser hi haurà alguna cosa en paral·lel, estigueu atents al programa que s'anirà detallant).

En tots els casos es combinaran ponències i taules rodones. I en aquells on tingui sentit, sessions pràctiques. 

 • Dia del món de l'Empresa. Les comunicacions i les TIC tenen un pes específic important en el mon de l'empresa: Com des del món de l'empresa ens podem relacionar i contribuir a l'ecosistema que dona sostenibilitat  i expansió de les infraestructures de comunicacions neutrals, ja sigui com a usuari i obtenint un ràpid retorn de la inversió i potenciant així l'activitat pròpia i millorant la rendibilitat o fent ús de l'oportunitat de desenvolupar noves activitats empresarials oferint serveis a través la xarxa. Què hi diu la CMT. Casos d'èxit. Què hi diuen els experts.
 • Dia del Desenvolupador. Com contribuir desenvolupant i fent recerca, extendre funcionalitat...
 • Dia del Desplegament de Troncals. Construcció d'una torre de telecomunicacions a Sant Bartomeu del Grau, reconfigurant tota la xarxa. Com mantenir-se al dia tecnològicament.
 • Dia de les administracions locals i Ajuntaments. Què significa la opció de xarxa ciutadana neutral i oberta i en què beneficia a les administracions locals i perquè és una oportunitat, com millora la inclusió digital fins a nivells punters i com fomenta la participació ciutadana. Què hi diuen les autoritats reguladores. Com han col·labort ambguifi.net més de 40 ajuntaments? Què hi diu la CMT?. Exemples d'Ajuntaments que han col·laborat.
 • Dia dels usuaris. Com funciona la xarxa ciutadana respecte de les persones (no tècniques), com funciona i com ens hi podem relacionar. Què hem de fer per connectar-nos, i quins aparells ens hem de comprar o construir. Com es fa la connexió des de casa. Cursets pràctics.
 • "guifi-tour". Excursió pel pirineu de Berga per veure com troncals construits amb energia solar proveeixen d'ample de banda en zones rurals. Visita las Tossals, Can Piuet, Can Caubet...
 • Dia de les comunitats i col·lectius. Què podem fer per entre tots ajudar-nos ente nosaltres, sinèrgies que podem trobar i quins plans estratègics i tàctics podem tenir de cara al futur.
  • A nivell de Catalunya (SAX i guifi.net)
  • A nivell d'estat espanyol (redlibre)
  • A nivell de la Mediterrània, Europa i els païssos en desevnvolupament (WSFII)

Qui vulgui proposar continguts és expressament convidat a fer-ho, sigui en l'àmbit que sigui, sempre que parlem del desenvolupament, en l'àmbit que sigui, de les xarxes i infraestructures lliures i no propietàries. er participar en la organitzacio, subscriviu-vos a la llista guifi-saxcatalunya.

Amb la col·laboració:

[image:9698] [image:9699] [image:9700] [image:9701]
 [image:9702] [image:9703] [image:9704] [image:9705]